Ingrediente
- 1 pachet aluat foietaj Linco,
- 200-250 g masline negre si verzi,
- 2-3 linguri pasta de tomate,
- piper,
- 100 g cascaval razuit pe razatoarea cu gauri mari,
- 1 ou.
Mod de preparare
Lasati sa se decongeleze aluatul, desfaceti foaia, intindeti pasta de tomate, presarati bucatele de masline negre si verzi fara samburi, piperati, presarat cascaval razuit, rulati foaia strans si taiati felii de grosimea degetului cu ajutorul unui cutit zimtat. Ungeti fiecare felie cu ou batut amestecat cu putina apa rece.
Asezati feliile unse intro tava, pe hartie de copt si dati tava la cuptorul pe care l-ati incins dinainte, timp de 25-30 minute. Urmariti crantanelele dupa 15-20 minute sa nu se arda. La mine coptul a durat cam 25-30 minute. Dupa acest timp scoateti tava din cuptor lasati sa se raceasca, apoi asezati crantanelele pe servetel absorbant sa se raceasca putin. Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci, se potrivesc bine cu bere sau vin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crantanele cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|