Tarta foietaj la tigaie

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
7 Iul 2013 | 8505 vizualizari
Tarta foietaj la tigaie

n-am crezut ca si aluatul foietaj se poate prepara la tigaia dry cooker. A fost o incercare,recunosc, dar am primit de la fiul meu sugestia sa repet cu incredere experienta, e grozav rezultatul!

Ingrediente

  • 400 gr. aluat foietaj
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 4 triunghiuri de branza topita
  • 150 gr.cascaval Delaco ras
  • cateva masline negre
  • cateva rosii cherry
  • un ardei verde
  • sare, piper si busuioc uscat dupa gust

Mod de preparare

Desfacem aluatul din ambalaj si il intindem pe masa.Decupam cu capacul un cerc,apoi cu o cana de cafea decupam mijlocul.

Asezam aluatul in tava dry cooker. Din aluatul ramas, cu ajutorul pintenului decupam semicercuri pe care le asezam peste aluat,la peretii tigaii pentru a inalta putin zona respectiva (si a evita astfel ca branzeturile care urmeaza sa formeze toppingul sa se reverse peste aluat in tigaie).

Ungem cu pasta de rosii aluatul, asezam branza topita, ardeiul spalat si taiat fasii. Condimentam cu sare, piper si busuioc verde.

Punem tigaia pe aragaz, pe un ochi a carei flacara nu depaseste diametrul gaurii din tigaie, punem capacul si lasam la foc redus tarta pana cand aluatul creste frumos (cca 20 minute).

Ridicam capacul, presaram cascavalul ras, ornam tarta cu masline si feliute de rosii cherry, mai presaram putin busuioc verde si acoperim din nou tigaia pentru alte 10-15 minute.

Lasam sa se raceasca putin si scoatem tarta pe un platou (operatia asta mi s-a parut cea mai dificila parte pentru ca tigaia ardea, tarta ardea, aluatul era foarte fraged si riscam sa rup tarta, asa ca am preferat sa o las descoperita cca 5 minute sa-i grabesc racirea si nu am avut probleme s-o transfer pe un platou.)

Gata, puteti servi! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta foietaj la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu rosii

Postat de simona72

Tarta cu rosii

Se pune uleiul de masline intr-o tigaie mice care poate fi bagata ulterior in cuptor. Cind uleiul este incins se pune carnea de pui si se caleste 2-3 minute. Se adauga sare, piper, busuioc,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2013, 17:50
mie imi place tarta, dar urasc tigaia aia )
la 07.07.2013, 17:50
ce bine arata
la 07.07.2013, 17:53
da' ce-ai cu tigaia,Laurici? Eu zic ca-i buna!
la 07.07.2013, 18:02
Claudia, din cauza reclamelor..urasc tigaia asta. habar nu am ce face sau cat de buna este, dar eu nu o sa o cumpar niciodata )
la 07.07.2013, 18:03
Trebuie sa incerc si eu

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking