Crap cu pesto si legume

Postat de mihaelar63 in Retete Delikat
2 Sep 2018 | 3658 vizualizari
Crap cu pesto si legume

Vara cu legume proaspete si condimentele din dotare m-au inspirat la asezonarea acestui crap  proaspat. Norocul meu este ca sotul se ocupa de curatarea , spalarea sau eventuala transare a pestelui sau a carnurilor .  

Ingrediente

  • 1.5 Kg crap oglinda
  • 2 linguri de otet
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri pesto genovese
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura ierburi cu boia Delikat
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingurita piper boabe Delikat
  • 1/2 lingurita ienibahar Delikat
  • sare de Himalaya
  • busuioc verde

Mod de preparare

  1.  Crapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic .
  2. Sarati pestele si il ungeti interior / exterior cu pesto cu busuioc .
  3. Legumele se curata , spala si se taie bucati mai mari .
  4. Piperul si ienibaharul se zdrobesc intr-un mojar .
  5. Se razuieste putina coja de lamaie . Miezul se taie cubulete .
  6. Cubuletele de lamie se amesteca cu ulei de masline , usturoi , ceapa si ardei .
  7. Adugati sare , piper si ienibahar .
  8. Cu acest amestec se umple crapul . Introduceti in interior si foile de dafin .
  9. Se pune pestele intr-o tava ceramica .
  10. Presarati pe deasupra cu ierburi cu boia si stropiti cu putin ulei .
  11. Turnati putina apa in tava .
  12. Se da tava cu peste la cuptor pentru 40 minute . Eu am folosit programul special pentru coacerea pestelui .
  13.   La servire decorati cu lamaie si busuioc verde .

                 Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu pesto si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu sos de rosii si ciuperci de padure

Postat de sufletista

Paste cu sos de rosii si ciuperci de padure

Intr-o tigaie calim ceapa in uleiul incins, adaugam ciupercile fierte si lasam sa se caleasca cca. 3 min. Amestecam unsor cu paleta, adaugam usturoiul pisat, condimentele dupa gust, lasam...

Citeste continuarea

Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor

Postat de Oana

Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor

Condimenteaza carnea cu sare si piper si condimentele de porc Delikat. Maseaza bine pe toate partile. Pune ulei intr-o tigaie, lasa la incins, apoi pune carnea si rumeneste-o pe ambele parti....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2018, 09:52
la 02.09.2018, 10:03
Foarte bun!
la 02.09.2018, 10:15
Ce mult îmi place cum arată...!
la 02.09.2018, 10:32
la 02.09.2018, 10:59
Ce bun trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking