Ingrediente
- 1.5 Kg crap oglinda
- 2 linguri de otet
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei rosu
- 1/2 ardei verde
- 3 linguri ulei masline
- 3 catei usturoi
- 2 linguri pesto genovese
- 2 foi dafin
- 1 lingura ierburi cu boia Delikat
- 1 lamaie
- 1/2 lingurita piper boabe Delikat
- 1/2 lingurita ienibahar Delikat
- sare de Himalaya
- busuioc verde
Mod de preparare
- Crapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic .
- Sarati pestele si il ungeti interior / exterior cu pesto cu busuioc .
- Legumele se curata , spala si se taie bucati mai mari .
- Piperul si ienibaharul se zdrobesc intr-un mojar .
- Se razuieste putina coja de lamaie . Miezul se taie cubulete .
- Cubuletele de lamie se amesteca cu ulei de masline , usturoi , ceapa si ardei .
- Adugati sare , piper si ienibahar .
- Cu acest amestec se umple crapul . Introduceti in interior si foile de dafin .
- Se pune pestele intr-o tava ceramica .
- Presarati pe deasupra cu ierburi cu boia si stropiti cu putin ulei .
- Turnati putina apa in tava .
- Se da tava cu peste la cuptor pentru 40 minute . Eu am folosit programul special pentru coacerea pestelui .
- La servire decorati cu lamaie si busuioc verde .
Pofta Buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu pesto si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|