Ingrediente
- 1 kg crap [o jumatate ]
- 100 ml vin alb demidulce
- 20 rosii cherry foarte mici [ congelate ]
- 4 linguri ulei masline
- 4 catei usturoi
- 4 linguri otet balsamic
- 2 foi dafin
- 1 lingurita rasa ierburi de Provence
- 1 lingurita rasa Harissa- pasta arabeasca de ardei iute cu usturoi
- piper negru cu coaja de lamaie -macinate
- sare de Himalaya
- busuioc verde pentru decor
Mod de preparare
- Pestele spalat se sareaza si se condimenteaza cu ierburi de Provence, piper cu coaja de lamaie.
- Se asaza crapul intr-o tava si se toarna deasupra vinul si uleiul.
- Puneti deasupra foile de dafin si usturoiul taiat feliute.
- Se da pestele la rece pentru marinare de dimineata pana seara sau de seara pana dimineata.
- Din cand in cand se intoarce crapul pentru ca sa se patrunda cu toate aromele.
- Dupa marinare, se pune tava cu peste la cuptor impreuna cu rosiile si cu otetul balsamic turnat deasupra.
- Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 200 grade celsius, timp de 20 minute.
- Se scoate folia si se mai lasa inca 10 minute la cuptor.
- Otetul balsamic se caramelizeaza la coacere si da exact cata aciditate are nevoie carnea de peste.
- Serviti crapul la cuptor decorat cu busuioc verde si alaturi de garnitura preferata.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|