Crap prajit cu mujdei - marinat in bere

Postat de mihaelar63 in Crap / Caras
10 Dec 2015 | 5108 vizualizari
Crap prajit cu mujdei - marinat in bere

Sotul meu a intrat in greva, vrea pestele prajit simplu , doar sarat . Lui i-am preparat cum i-a placut . Dupa ce a gustat si dintr-al meu a insistat sa-i spun cum l-am facut asa bun  :d Pentru preparare m-am inspirat din cartea ,, 137 de preparate cu peste si fructe de mare '' autor Valentina Iordan.

Ingrediente

  • 1 kg felii crap proaspat
  • 2 lamai
  • 1 bere
  • 1 lingura sare grunjuroasa
  • 3 linguri faina
  • ulei pentru prajit
  • piper rosu
  • Mujdei de usturoi - 6 catei usturoi , sare , 50 ml ulei , 50 ml apa minerala

Mod de preparare

  1. Spalati pestele.
  2. Splati lamaile.
  3. Intr-un vas mare se pune pestele, se sareaza, se pune o lamaie feliata si se toarna deasupra o bere.Stoarceti feliile de lamaie si lasati cojile sa parfumeze marinata. Lasati pestele la marinat 12 ore.
  4.  Prin aceasta marinare veti avea un peste cu o culoare frumoasa [ am observat ca s-a scos sangele, fara gust pregnant ].
  5. Feliile de peste se scurg intr-o sita, se dau prin faina alba si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
  6. Scoateti pestele pe un platou cu prosop de hartie care va absorbi surplusul de ulei .
  7. Pentru mujdei am blenduit ingredientele date cu blenderul vertical de mana [apa minerala se adauga la sfarsit  prin amestecare simpla]
  8. Am servit crapul cu mujdei de usturoi si garnitura de orez.
  9. Am decorat cu felii de lamai si boabe de piper rosu.
  10. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu mujdei - marinat in bere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Saramura de peste

Postat de Dya

Saramura de peste

Curatam pestele, il feliem daca este necesar, il trecem prin faina si il prajim pana devine auriu. Separat taiem legumele in cuburi mici si le punem la fiert (cam 2-3 l de apa). Condimentam cu...

Citeste continuarea

Plachie de caras

Postat de Ela68

Plachie de caras

Curatam pestele de solzi, il spalam foarte bine si-l dam cu sare. Il portionam, apoi il tavalim prin faina si-l prajim, cat sa prinda o crusta subtire.  Separat, pregatim sosul: calim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2015, 18:12
ce bunatate
la 10.12.2015, 18:12
Pesteeee ce-mi faci tu Mihaelo !
la 10.12.2015, 18:13
Asta e de zile bune, ce bunatate ai gacut tu Miha!!!!
la 10.12.2015, 18:13
*facut
la 10.12.2015, 18:14
Ce bun

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking