Crap prajit cu sos de usturoi verde

Postat de mihaelar63 in Crap / Caras
11 Iul 2015 | 2491 vizualizari
Crap prajit cu sos de usturoi verde

Nu o spun prima data: cu materie prima de calitate si proaspata succesul preparatului este garantat[ nu este nevoie de preparare complicata cu artificii care sa influenteze gustul deosebit ]. Ce pot sa spun ca aproape m-am certat cu sotul de ce mi-a adus acasa asa crap cu carne rosie, plina de sange. Am mai invatat ceva: culoarea aceia vie denota ca pestele este foarte proaspat si pescuit din apa curgatoare rece, de munte. Mare diferenta fata de un crap de balta, de crescatorie. Dupa ce am mancat mi-am schimbat radical atitudinea nu am mai contenit cu laudele. As manca iar- si iar asemenea delicatesa.

Ingrediente

  • 1.5 kg crap proaspat
  • sare
  • piper
  • faina alba de grau
  • ulei pentru prajit
  • 3 fire usturoi verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apa minerala
  • 2 linguri zeama lamaie

Mod de preparare

  1. Pestele curatat, spalat se portioneaza.
  2. Spalati pestele din nou. Se scurge de apa si se tamponeaza cu un servetel de hartie [ sa nu aiba umiditate mare ] .
  3. Sarati si piparati.
  4.  Puneti tigaia cu ulei pe foc sa se incinga.
  5. Dati crapul prin faina alba. Scuturati de excesul de faina.
  6. Prajiti  crapulin ulei incins pe ambele parti pana devine auriu. Scoateti pe servetel absorbant .
  7. Curatati usturoiul de eventuale foi uscate. Spalati usturoiul si patrunjelul. Taiati-le grosier si puneti-le in vasul blendarului vertical . adugati sare, ulei si mixati cateva secunde pana devine o pasta omogena. La sfarsit se pune apa minerala si zeama de lamaie si se mixeaza din nou 2-5 secunde pana va arata ca o suspensie.
  8. Servit crapul auriu cu sos de usturoi verde si garnitura preferata. Noi am avut ca si garnitura orez cu patrunjel .
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu sos de usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plachie de crap

Postat de gicuta69

Plachie de crap

Pestele curatat, spalat si uscat cu servetele de hartie il taiem in bucati potrivite. Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam asa cel putin 30 de minute, dupa care il vom praji...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2015, 10:56
Ce bunătate!
la 11.07.2015, 11:05
Saracul Denes mereu il certi !!!
Buna mancarica !!!
la 11.07.2015, 11:06
Cu mana pe corazon, zic ca este cel mai cel crap ce l-am mancat vreodata )
la 11.07.2015, 11:07
Numai eu am mancat la Valcele asa bunatate dar a si costat !!!
la 11.07.2015, 11:07
Trebuie din cand in cand sa nu-si ia nasul la purtare .Oricum personalitatea lui este tumultoasa . Stii tu Delia ce inseamna o Fecioara adevarata )

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking