Cream cheese tart

Postat de Julie in Prajituri
28 Ian 2011 | 5337 vizualizari
Cream cheese tart

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 2 galbenusuri,
  • 2 linguri lapte,
  • un praf de sare,
  • 250 g faina,
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 2 oua,
  • 2 albusuri,
  • 5-6 linguri zahar,
  • 150 g smantana ,
  • 150 g branza proaspata,
  • 1 lingura gris,
  • coaja rasa de lamaie,
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

O tarta dulce, cu umplutura de branza si smantana ,avand la baza aluatul crocant ,atat de versatil ,pe care eu il folosesc mereu. Rezultatul este uimitor de fiecare data. ;)

Pentru blat:  se amesteca untul cu zaharul pudra apoi cu galbenusurile, faina, sarea, coaja de lamaie si la final laptele. Se omogenizeaza aluatul, se pune in folie alimentara si se da la frigider pana este gata si umplutura.

Se bat usor ouale cu zaharul ,coaja de lamaie si esenta de vanilie. Branza proaspata se amesteca bine cu smantana apoi cu ouale si grisul. Se omogenizeaza bine totul pana se obtine o crema de o consistenta fina si uniforma.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina ,apoi se intinde aluatul de tarta, imbracand si marginile tavii. Se inteapa din loc in loc , apoi se toarna crema de branza.  Tarta se coace in cuptorul deja incins ,pentru aprox. 25-30 minute. Se taie dupa ce se raceste bine.


Daca ti-a placut reteta noastra "Cream cheese tart" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat si mixati la viteza mare pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile unul cate unul, apoi...

Citeste continuarea

Desert madlene cu lamaie si coacaze

Postat de katty

Desert madlene cu lamaie si coacaze

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Cernem faina amestecata cu praf de copt si omogenizam. Adaugam coacazele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2011, 09:26
Ce buna cred ca e,vreau si eu
la 28.01.2011, 09:28
super bun
la 28.01.2011, 10:05
un dulce racoritor delicios
la 28.01.2011, 10:28
Buna si aromata.
la 28.01.2011, 10:41

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking