Creier pané cu cartofi tiganesti

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
27 Ian 2010 | 16165 vizualizari
Creier pané cu cartofi tiganesti

Este o reteta putin mai altfel, probabil sunt persoane reticente atunci cand aud de creier pané daca treceti de aceasta reticenta si gustati cu siguranta ca nu o sa fiti dezamagiti.

Ingrediente

  •  Pentru o portie avem nevoie de 2 bucati de creier de porc,
  • 2 cartofi,
  • un ardei mare rosu,
  • o ridichie,
  •  2 catei de usuroi,
  •  o mana de ruccola (  un sortiment de salaat foarte aromata) ,
  •  sare,
  • piper,
  • un ou,
  • o lingura de faina alba,
  • o lingurita de otet balsamic,
  • o jumatate de lingurita de zahar.

Mod de preparare

    Preparare: pregatim creierul curatandu-l bine de membrana si clatindu-l in mai multe jeturi blande de apa rece.

   Creierul in punem cu o spatula in apa clocotta si il lasam fix 2 minute, este o reteta de preparare care va pemite sa obtinei un pané mai gustos si crocant, putand apoi sa il prajim la o temperatura mai inalta. Dupa ce l-am scos din apa clocotita il lasam la stors si il condimentam cu sare si piper.

    Intre timp coacem un ardei mare rosu si pregatim cartofii tiganesti. Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici si le punem in apa cu asre care  clocoteste, lasandu-i pentru 6-8minute sa fiarba; dupa aceea ii lasam la stors intr-o sita si ii condimentam cu sare si piper .

   Curatam ardeiul copt intre timp si il taiem fasii si lasam cu sare, piper, cateva picaturi de ulei de masline si  otet . Cartofii condimentati si storsi ii punem intr-o tigaie cu ulei incins si dupa 2 minute adaugam peste ei 2 catei de usturoi zdrobiti cu presa si ii lasam sa se rumeneasca usor. Creierul condimentat il dam prin faina alba si prin ou batut si apoi iar prin faina alba si il coacem intr-o tigaie cu ulei incins la foc mediu pana se rumeneste frumos pe ambele parti. Separat intr-un bol mic pregatim salata de ruccola ( ruccola este o salata foarte aromata cu un gust deosebit, usor picant, care da o aroma specifica si merge minunat cu o serie de  aperitive, pizza sau acompaniaza cu succes fripturi si salate) peste care turnam cateva picaturi de ulei de masline, sare, piper, putin zahar si o lingurita de otet balsamic.

   Dupa aceea facem un platou cu 2 bucati de creier pané, cartofii tiganesti, o mana de salata de rucola si ardeiul copt facut fasii aranjat in forma de floare.

  Ardeiul rosu copt este o excelenta salata si decor, eu am pus in mijlocul lui o ridichie rosie taiata si facuta floare si 2 fire mici de ciboulette ( un sortiment de ceapa subtire de la care se folosete numai cozile) . Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pané cu cartofi tiganesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie marunt. Costita afumata de porc se...

Citeste continuarea

Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume

Postat de merisor67

Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume

Preparăm mai întâi umplutura de carne tocată. Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată solzișori, morcovul tocat cubulețe sau dat pe răzătoare și 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2010, 13:00
imi place la nebunie creierul pane....si chiar n-am mai facut de multicel.... e trecuta la favorite reteta . bravo....
la 27.01.2010, 13:02
ce nu-mi place mie deloc......deloc......e rucola. da merge si fara.....
la 27.01.2010, 13:05
Eu n-am mai mancat creier de cand eram copil. Ne facea tata prajit pe disc. Tin minte ca se bateau turcii la gura noastra. Oare acum as mai manca?
la 27.01.2010, 13:29
foarte bun!

miha de ce nu ? nu vad de ce nu daca nu ai interdictii la carne de porc de ex impuse de religie, etc?
doar pana la urma tot o bucata din acelasi...animal mort e...sa zicem pe romaneste, ca e membru ca e creer ca e ...burta.

la 27.01.2010, 13:32
interesanta denumirea de cartofi tiganesti...nu am mai auzit, se prajesc in ulei mult ca si cartofii prajiti si usturoiul se sparge acolo peste , sau in putin ulei se rumenesc doar...(ca doar sunt fierti) si impreuna cu usturoiul? nu am inteles exact...

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking