Ingrediente
- Pentru cartofii prajiti:
- Am taiat cativa cartofi si i-am prajit in ulei de rapita pana s-au rumenit frumos,apoi i-am scos intr-un castron in care am pus un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei,i-am sarat si le-am pus un capac sa nu se raceasca
- Pentru pui:
- 1 piept mare de pui sos soia,
- crema de otet balsamic,
- scortisoara,
- curry,
- fulgi de ardei iuti oua,
- fulgi de porumb
- Pentru sos de smochine cu menta am folosit:
- 1 smochina
- 2 catei usturoi
- 4-5 frunze de menta proaspata
- 100 ml smantana de gatit
- 1 lingura pasta de masline
- 1 ardei iute ,
- ulei de rapita,
- otet balsamic Terra Creta
- Pentru sosul piri piri am folosit:
- 1 ceapa rosie mica
- 2 catei usturoi
- 1 lingura otet balsamic Terra Creta
- 2 linguri ulei de masline Terra Creta
- 1 ardei iute rosu
- 1 lingura sos soia
Mod de preparare
Am taiat pieptul de pui in fasii cam de 2,5 cm latime si le-am pus putin la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,crema de otet balsamic si scortisoara.Le-am lasat asa cam 30 min,apoi am batut 2 oua intr-un castron,am incins o tigaie cu ceva ulei de rapita pentru a praji bucatile de pui in acest ulei.Am dat prin blender niste fulgi de porumb,apoi fiecare bucata de carne am dat-o prin ou si fulgi si apoi am pus-o la prajit.
Toate ingredientele pentru sosuri le-am tocat putin cu cutitul apoi le-am bagat la blender pana cand s-au amestecat bine si s-a format sosul.
Am servit cartofii prajiti si puiul in fulgi de porumb alaturi de cele 2 sosuri si…chiar daca nu e sanatos,a fost foarte bun la gust mai ales ca nu mancam asta in fiecare zi…am eu grija de asta!
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fast Food :)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|