Creier pané cu cartofi tiganesti

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
27 Ian 2010 | 16250 vizualizari

Este o reteta putin mai altfel, probabil sunt persoane reticente atunci cand aud de creier pané daca treceti de aceasta reticenta si gustati cu siguranta ca nu o sa fiti dezamagiti.

Inapoi la reteta

Comentarii (33)

la 27.01.2010, 13:00
imi place la nebunie creierul pane....si chiar n-am mai facut de multicel.... e trecuta la favorite reteta . bravo....
la 27.01.2010, 13:02
ce nu-mi place mie deloc......deloc......e rucola. da merge si fara.....
la 27.01.2010, 13:05
Eu n-am mai mancat creier de cand eram copil. Ne facea tata prajit pe disc. Tin minte ca se bateau turcii la gura noastra. Oare acum as mai manca?
la 27.01.2010, 13:29
foarte bun!

miha de ce nu ? nu vad de ce nu daca nu ai interdictii la carne de porc de ex impuse de religie, etc?
doar pana la urma tot o bucata din acelasi...animal mort e...sa zicem pe romaneste, ca e membru ca e creer ca e ...burta.

la 27.01.2010, 13:32
interesanta denumirea de cartofi tiganesti...nu am mai auzit, se prajesc in ulei mult ca si cartofii prajiti si usturoiul se sparge acolo peste , sau in putin ulei se rumenesc doar...(ca doar sunt fierti) si impreuna cu usturoiul? nu am inteles exact...
la 27.01.2010, 13:40
Merci de aprecieri fetelor
la 27.01.2010, 13:41
Miha sa stii ca si eu facusem o pauza de ani buni dar e delicios, acum iau din cand in cand si mai fac asa cate o portie pentru mine , probabil daca i-ar prepara altcineva i-ai manca mai cu placere
la 27.01.2010, 13:43
Rivka, noi suntem ortodocsi, nu avem interdictii impuse decat de gusturi. Spre exemplu, ne place carnea de pui si gatesc destul de des cu ea, dar n-as putea manca niciodata coada puiului (tartitza, cum zicea bunica ) , la pipote am retineri. La fel si la porc, ne place, dar n-a putea manca niciodata limba sau caltabosi.
la 27.01.2010, 13:44
Rivka cartofii tiganesti se fac in putin ulei, cam 2 linguri pun eu, o sa fiu mai explicita si in reteta, sunt extraordinari. Am mancat prima data la un restaurant din Cluj , acolo am si vazut denumirea. Eu ii mai fac la un fel de mancare saltimbocca de cotlet de porc cu cascaval ... alta minunatie, va dau reteta
la 27.01.2010, 13:45
Silvia, ai dreptate. Poate daca m-ar invita cineva la masa as manca. Ai mei sunt niste mofturosi la mancare si cum sunt multe chestii pe care nu le mananca, din start este descurajant pentru mine sa fac mancare numai pentru mine, sa mananc singura.
la 27.01.2010, 13:47
Miha, eu mai ales de cand sunt aici, am gustat o multime de ciudatenii dar exact cum zici tu fiecare are limitele lui, e chestie de gust...eu am mancat inima de vita, o si ador , limba de porc cu sosuri, mananc scoici si toate orataniile ce ies din mare pui de balta ( picioruse de broasca) o delicatesa...nu mananc nici eu tartita de care zici tu de la pui si nu as putea manca melci....o delicatesa considerata de francezi. Nu as manca nici daca ar fi sa mor de foame...cred
la 27.01.2010, 13:49
Madi eu am mancat prima data ruccola in Italia pe o pizza, m-a fermecat aroma si o folosesc si eu rar de tot si in cantitate mica dar ...imi place , nu seamana cu nimic altceva. Cred ca depinde mult de ce experiente culinare ai avut cu ceva si e exact la fel....chestie de gust
la 27.01.2010, 13:51
Miha eu adesea iau pranzul singura adica mai mereu si atunci profit si imi fac cand amocazia, chestii care stiu ca le-as manca numai eu, le gatesc, le decorez cu drag si apoi le savurez, asa macar o data sa vad si eu cum sunt
la 27.01.2010, 14:04
tot respectul si admiratia ptr talentele talentele tale culinare .
ai incercat sa pictezi ? sunt sigura ca ai avea succes si cu asta .
un tips pt creier , il oparesti in apa cu putin otet , sare, foi de dafin si boabe de piper
la 27.01.2010, 14:11
nici pe placul meu [ ba chiar nu le pot manca ] nu sunt preparatele din organe , vanat iar galinaceele mananc dar fara piele ,acestea contin multi urati si cisteina , la mine nu merge ptr ca pot face piatra la rinichi.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking