Crema de banane cu lamaie si sos de ciocolata (Crema de platano con limon y toke de chocolate)

Postat de naomy in Dulciuri
26 Mar 2012 | 4113 vizualizari
Crema de banane cu lamaie si sos de ciocolata (Crema de platano con limon y toke de chocolate)

Este o crema foarte buna, mai bine zis un desert tipic spaniol, usor de facut si aromat (mai ales daca se respecta reteta si se foloseste banana de canarias).

Ingrediente

  • 4 banane de canarias bine coapte
  • 200 mil frisca de batut
  • 50 gr zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sos de ciocolata
  • 5 patratele ciocolata 75%cacao
  • o lingurita de miere
  • o lingurita de unt

Mod de preparare

Curatam bananele si le taiem  si le punem in robot, adaugam zaharul si sucul de lamaie si mixam bine pana se formeaza o crema. Separat batem frisca, mai bine zis (semi-batuta) adica nu-i necesar sa fie batuta de tot:). Cand e gata frisca, adaugam treptat compozitia de banana si amestecam bine, se pune crema in recipiente dupa preferinta si se da la frigider 3-4 ore apoi se serveste cu sos de ciocolata si decoram cu lamaie.

Sosul de ciocolata

Am topit ciocolata in frisca calduta si am luat de pe foc, am adaugat mierea si untul si am amestecat bine. Daca vreti un sos mai gros, adaugati mai multa ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de banane cu lamaie si sos de ciocolata (Crema de platano con limon y toke de chocolate)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu branza dulce si stafide

Postat de RuxyRux

Prajitura cu branza dulce si stafide

Am amestecat toate ingredientele pentru  foi intr-un vas sau lighean( special de framantat),  aveti grija sa folositi untul rece taiat felii si faina cernuta, apoi am omogenizat bine...

Citeste continuarea

Cornuri mofturoase

Postat de andreea91

Cornuri mofturoase

Incalzim laptele dar nu foarte fierbinte. Intr-un vas punem faina ,zaharul si cel vanilat,margarina si drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Peste toate aceste ingrediente adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2012, 05:33
sunt prima ,as vrea sa fiu servita daca a mai ramas ceva
la 27.03.2012, 07:38
Foarte bun desertul!
la 27.03.2012, 08:23
la 27.03.2012, 08:30
am venit si eu a mai ramas
la 27.03.2012, 08:53
place

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking