Ingrediente
- 250 grame de ciocolată albă
- 250 grame de mascarpone
- 200-250 grame de unt (peste 80% grăsime)
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 linguriță de esență de rom
Mod de preparare
Ciocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin.
Între timp se mixează untul, cam 2 minute.
Se adaugă treptat mascarpone în unt și se mai mixează încă 2-3 minute, până la omogenizare.
Când ciocolata s-a mai răcorit, se adaugă în amestecul de unt cu mascarpone și se mixeaxă încă 2-3 minute.
Se adaugă esența/esențele, se mai mixează 2 minute, după care crema poate fi deja folosită, la torturi, sau prăjituri.
Se poate da la frigider pentru scurt timp, dacă doriți ca se întărească puțin, înainte de a o întinde pe blat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata alba, cu mascarpone si unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|