Ingrediente
- 1 litru de lapte
- 5 linguri de amidon de porumb -maïzena
- 5 linguri de zahar
- coja de la o portocala
- vanillie esenta sau pudra
- pentru decor:
- zahar brun
- scortisoara
Mod de preparare
Incalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute.
Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti din nou laptele pe foc.
Amestecati si diluati bine amidonul in laptele rece ramas.
Varsati amestecul in laptele fierbinte si amestecati in continuu, la foc mic, timp de 5 minute pana se-ngroasa.
Luati de pe foc si amestecati din timp in timp, pana se raceste.
Cand crema este calduta, varsati-o in pahare sau castronele.
Cand este racita complet, puneti la frigider timp de 2 ore.
Inainte de a o servi, puteti pune un pic de zahar brun deasupra si caramelizati la cuptor (pozitia grill) sau cu un pistolet.
Se poate servi si simpla cu un pic de scortisoara deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|