Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)

Postat de ctlina in Dulciuri
14 Mai 2017 | 2341 vizualizari
Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)

Astazi in Paraguai se sarbatoreste ziua independentei. Paraguai, oficial Republica Paraguay este o țară fără ieșire la mare în America de Sud. Este așezată pe malul râului Paraguay, având frontieră cu Argentina spre sud și sud-vest, cu Brazilia spre nord-est și cu Bolivia spre nord-vest. Numele țării semnifică „apa ce merge spre apă”, derivat din cuvintele pará („ocean”), gua („spre”), și y („apa”) din limba amerindiană guaraní.   Cu aceasta ocazie va prezint un desert foarte simplu si foarte popular in Paraguai, o crema de lapte fara oua. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/crema-de-lapte-paraguay-crema-de-leche.html

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 5 linguri de amidon de porumb -maïzena
  • 5 linguri de zahar
  • coja de la o portocala
  • vanillie esenta sau pudra
  • pentru decor:
  • zahar brun
  • scortisoara

Mod de preparare

Incalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute.

Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti din nou laptele pe foc.

Amestecati si diluati bine amidonul in laptele rece ramas.

Varsati amestecul in laptele fierbinte si amestecati in continuu, la foc mic, timp de 5 minute pana se-ngroasa.

Luati de pe foc si amestecati din timp in timp, pana se raceste.

Cand crema este calduta, varsati-o in pahare sau castronele.

Cand este racita complet, puneti la frigider timp de 2 ore.

Inainte de a o servi, puteti pune un pic de zahar brun deasupra si caramelizati la cuptor (pozitia grill) sau cu un pistolet.

Se poate servi si simpla cu un pic de scortisoara deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Savarine cu dulceata de zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se toarna in gropita. Se adauga ouale, sarea si uleiul si se...

Citeste continuarea

Cremă de unt cu bezea elveţiană

Postat de diaconta

Cremă de unt cu bezea elveţiană

Eu am folosit zmeura congelata.Am lasat-o sa se decongeleze,am amestecat-o cu o lingura de zahar,am pasat-o si am trecut-o prin sita ca sa obtin un piure fin de zmeura. Este important ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2017, 18:49
la 14.05.2017, 18:52
Cred ca e tare buna crema asta!
la 14.05.2017, 19:18
la 14.05.2017, 19:53
Interesanta crema ta!
la 14.05.2017, 19:56
Mmm, cred ca-i tare buna!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking