Ingrediente
- 2 oua
- 500 ml lapte
- 75 g mac (4 linguri)
- 50 g faina (2 linguri cu varf)
- 120 g zahar pudra cu vanilie (dr oetker)
- un plic zahar vanilat
Mod de preparare
Intr-o cratita de inox sau care stiti ca nu se lipeste, se amesteca ouale, zaharul pudra, zaharul vanilat, macul si faina, folosind un tel.
Se pune pe aragaz la foc mic si se adauga treptat laptele, amestecand mereu sa nu se lipeasca. Se fierbe aproximativ 5 minute, amestecand cu telul mereu, sa nu apara cocoloase.
Initial, crema va fi mai moluta, dar pe masura ce se raceste, macul se mai umfla si crema se va lega mai bine. E mai bine sa lasati crema sa se raceasca, pentru a fi mai consistenta, desi eu recunosc ca nu am atat rabdare, imi fac o clatita cu ea claduta, sa-mi fac pofta!:))
Clatitele le preparati fiecare asa cum va plac, apoi le umpleti cu crema cu mac, si le mancati in viteza mare!:))
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte si mac (pentru clatite)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|