Crema de mazare cu ou posat si bacon afumat

Postat de ctlina in Supe
15 Sep 2017 | 3402 vizualizari
Crema de mazare cu ou posat si bacon afumat

  Iata o reteta foarte simpla de facut. Am folosit mazare proaspata, culeasa, curatata si congelata imediat. Cu cat mai repede o congelam, cu atat va ramane proaspata si-si va pastra vitaminele. Nu ezitati sa congelati si sa faceti provizii. Mazarea a devenit un trend in bucatariile din Franta in timpul lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare. Gradinarul lui cultiva mazare in gradina de la Versailles, iar regele devenise obsedat de aceasta leguma pe care o cerea tot mai des in felurile de mancare. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/crema-de-mazare-cu-ou-posat-si-bacon.html

Ingrediente

  • 300 g de mazare boabe
  • 1 l de supa de pui (1 kub +1 l de apa fiarta)
  • 6 felii fine de bacon
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • cateva frunze de telina
  • paprika, piper

Pentru ouale posate :

  • 3 oua proaspete
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura de sare marina

Mod de preparare

Asezati feliile de bacon separat, intr-o tigaie adanca, rece.

Gatiti la foc potrivit, baconul se va colora treptat, intoarceti-l dupa cateva minute si gatiti-l pe ambele parti pana va avea o culoare frumoasa.

Nu-l prajiti prea mult, va deveni tare si se va usca.

Scoateti-l pe un prosop de hartie.

In aceeasi tigaie adanca, puneti la prajit ceapa tocata marunt, adaugati telina verde si mazarea boabe.

Sotati legumele, adaugati supa de pui si gatiti timp de 20 - 25 minute.

Scoateti telina si mazarea boabe, pastrati supa filtrata.

Mixati mazarea boabe cu 4 linguri de supa.

Adaugati apoi treptat cate un pic de supa si mixati pana obtineti consistenta dorita.

Puneti piper si dati deoparte.

 

Pregatiti ouale posate inainte de servire.

Se pune la fiert un volum mare de apă și se adaugă 1 lingura de otet alb care va ajuta la legarea albusului de ou. Se sparg ouăle unul câte unul în castronele separate.

Cu ajutorul unei linguri, amestecati si formati un vârtej în apă la foc mic. Glisați unul câte unul ouăle în acest vârtej. Adunati cu lingura albusul peste galbenus. Lasati 2 minute. Le scoateti cu ajutorul unei linguri pe o hartie absorbanta.

Verificați : atingeți albusul, trebuie să fie ferm, dar elastic. Indepartati albusul in exces pentru a regulariza forma lor.

Pregatiti farfuriile. Puneti crema de mazare fierbinte in farfurii sau castronele adanci. Asezati oul in mijloc si bucatele de bacon in jurul lui. Presarati un pic de paprika afumata deasupra.

Serviti imediat! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de mazare cu ou posat si bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa crema de mazare

Postat de oanapl

Supa crema de mazare

Se topește untul. Se pune ceapa tocată la călit, apoi se adaugă legumele spălate, curățate și tăiate cubulețe să se călească un minut. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert 20 de...

Citeste continuarea

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

Postat de RODIMUR

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

Se curăță rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, la foc mediu, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2017, 00:03
la 16.09.2017, 07:17
la 16.09.2017, 09:06
Cred ca e bun!
la 16.09.2017, 09:43
O supă cremă foarte bună, completată excelent de oul poșat și baconul prăjit!
la 16.09.2017, 13:40
Buna!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking