Crema de urzici

Postat de cristeena20 in Mancaruri de legume
9 Ian 2019 | 4780 vizualizari
Crema de urzici

Am descoperit ca la socrii mei in gradina cresc urziti atat de frumoase si proaspete-am profitat sa imi gatesc o minunatie de crema de urzici-simpla, plina de vitamine dar delicioasa...

Ingrediente

  • 1 castron de urzici proaspete
  • ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ling faina
  • lapte cat cuprinde
  • sare
  • 1 ou

Mod de preparare

Alegem urzicile cu manusi!!! ca pisca de mori. Se spala bine si le fierbem in apa clocotita. Se prepara de fapt ca si spanacul. Cand s-au fiert, le scurgem in strecuratoare si le stoarcem bine de surplusul de apa. 

Le tocam cu cutitul; In cratita punem uleiul la incalzit si adaugam usturoiul pisat- lasam sa capete gust si culoare si punem urzicile sa le calim 1 minut. Amestecam laptele rece cu faina cu un tel sa nu se faca cocoloase si turnam peste urzici, amestecand cu grija. Punem sare dupa gust si adaugam lapte dupa preferinta. Mie imi place mai cremos. 

Servim cu ochi de ou (Eu am fiert oul-ou posat) si paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de urzici cu leurda

Postat de merisor67

Supa crema de urzici cu leurda

Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități. Spălăm leurda și o tocăm mărunt....

Citeste continuarea

Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori

Postat de panacris

Cuburi aperitiv cu urzici, crema de branza si galbiori

Pentru blat: Ouăle se separă în două boluri separate. Peste cele 6 gălbenușuri se adaugă, uleiul, piureul de urzici (urizicile curățate se fierb în apă cu sare, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2019, 14:20
Astept primavara, ca tare imi plac!
la 09.01.2019, 14:38
Nu sunt fan urzici, dar arata tare bine!
la 09.01.2019, 15:13
Eu sunt mega fan! Un deliciu! Cu ou si mamaliguta, iamiii!
la 09.01.2019, 15:32
Si eu sunt fan declarat!
la 09.01.2019, 16:01

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking