Crema de vanilie

Postat de loredanaaa in Prajituri
29 Mai 2013 | 6109 vizualizari
Crema de vanilie

Foarte buna aceasta crema, mi-a placut mult asa cum imi doream.Ii multumesc rosalindei pentru aceasta crema.Am folosit aceasta crema la tort.

Ingrediente

  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon de porumb
  • jumatate ceasca(ceai) zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 cesti (ceai) lapte
  • un zahar vanilat
  • 2 linguri unt nesarat taiat cuburi

Mod de preparare

Faina se amesteca cu amidonul si zaharul.Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina,amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin cate putin peste compozitia facuta mai sus,amestecand bine in acelasi timp.

Se da la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa,apoi se ia de pe foc si se adauga untul si vanilia amestecand pana devine omogen. In caz ca crema devine prea groasa se adauga putin lapte cald pana devine crema dorita,iar daca crema e prea lichida, atunci separat se amesteca putin amidon de porumb in 2 linguri de lapte si se adauga la crema amestecand pana se ingroasa.Se ia de pe foc ,pana se raceste se acopera o folie de plastic pentru a nu face crusta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat

Postat de rocsi_1612

Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat

Cum se prepara Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat Mai intai pregatiti  siropul : Capsunile spalate, le taiati cozile. Le puneti in blender cu apa, indulcitorul si le pasati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2013, 08:00
la 29.05.2013, 08:07
bunaaaaaaaaaa!!
la 29.05.2013, 08:33
la 29.05.2013, 08:51
Buna,buna!
la 29.05.2013, 09:33

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking