Crema de vanilie homemade perfecta

Postat de simonacallas in Prajituri
14 Apr 2014 | 18784 vizualizari
Crema de vanilie homemade perfecta

Iubesc crema de vanilie. E dulce, e bună, are o culoare fantastică. Nu mai spun că se foloseşte în nenumărate reţete de torturi şi prăjituri, pe care multă vreme le-am evitat, din cauză că mă temeam de această cremă. Nicuna dintre variantele incercate nu-mi ieşea cum trebuie. Până când am găsit pe blogul lui Bogdan Roman (fost concurent la MasterChef) reţeta ideală pentru mine. Şi aş vrea să v-o împărtăşesc.

Ingrediente

  • 500 ml. lapte
  • 4 gălbenuşuri mari
  • 5 linguri zahăr
  • 2 linguri cu vârf amidon (circa 40 gr.)
  • esenţă/extract de vanilie

Mod de preparare

Pregătim ingredientele (foto 1). Punem laptele la încălzit. Separat, punem un vas cu apă pe foc (vom avea nevoie pentru baia de aburi).

 Într-un vas (em am ales o crăticioară Zepter, dar se poate folosi orice vas cât mai puţin aderent, ca să nu se lipească crema atunci când o vom încălzi), frecăm bine gălbenuşurile cu zahărul (foto 2), apoi cu amidonul (foto 3).

Adăugăm laptele cald, în fir subţire (foto 4), amestecând continuu cu un tel. Adăugăm esenţa de vanilie (foto 5). Punem vasul la baie de abur şi amestecăm fară întrerupere (foto 6), până când se îngroaşă (foto 7).

Transferăm crema într-un bol curat, o acoperim cu folie alimentară (foto 8), insistând la margini, ca să nu fie în conatct cu aerul (pentru că s-ar forma o peliculă care nu ne trebuie) şi lăsăm să se răcească. După ce ajunge la temperatura camerei, este gata să fie introdusă în orice reţetă de desert.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie homemade perfecta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu rubarbă şi cremă de vanilie

Postat de simonacallas

Tort cu rubarbă şi cremă de vanilie

Cernem făina cu praful de copt şi amidonul şi pregătim o formă rotundă cu diametrul de circa 24 cm şi pereţii înalţi, pe care o ungem cu unt şi o tapetăm cu hârtie de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2014, 15:13
eu am mostenit-o cu faina nu are gust de budinca? este de folos nu e activ butonul pt vot. mai tarziu
la 14.04.2014, 15:32
Super!
la 14.04.2014, 15:39
Lia, si mama o facea tot cu faina, dar mie nu mi-a iesit niciodata, ori se inchega foarte greu (adica dupa 2-3 zile, dar cine avea rabdare sa astepte atat? ) ori nu se lega deloc, si cand taiam tarta sau tortul, curgea toata. Vreau sa-ti spun ca si cu amidon am dat gres, habar n-am de ce, probabil conteaza si proportia ingredientelor. Si nu are gust de budinca, eu asa zic Reteta asta o folsesc si la tartele cu fructe si la eclere. Multumesc pentru intentia de vot
la 14.04.2014, 15:39
Adriana
la 14.04.2014, 15:51

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking