Ingrediente
- 500 ml. lapte
- 4 gălbenuşuri mari
- 5 linguri zahăr
- 2 linguri cu vârf amidon (circa 40 gr.)
- esenţă/extract de vanilie
Mod de preparare
Pregătim ingredientele (foto 1). Punem laptele la încălzit. Separat, punem un vas cu apă pe foc (vom avea nevoie pentru baia de aburi).
Într-un vas (em am ales o crăticioară Zepter, dar se poate folosi orice vas cât mai puţin aderent, ca să nu se lipească crema atunci când o vom încălzi), frecăm bine gălbenuşurile cu zahărul (foto 2), apoi cu amidonul (foto 3).
Adăugăm laptele cald, în fir subţire (foto 4), amestecând continuu cu un tel. Adăugăm esenţa de vanilie (foto 5). Punem vasul la baie de abur şi amestecăm fară întrerupere (foto 6), până când se îngroaşă (foto 7).
Transferăm crema într-un bol curat, o acoperim cu folie alimentară (foto 8), insistând la margini, ca să nu fie în conatct cu aerul (pentru că s-ar forma o peliculă care nu ne trebuie) şi lăsăm să se răcească. După ce ajunge la temperatura camerei, este gata să fie introdusă în orice reţetă de desert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie homemade perfecta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|