Ingrediente
- 200 ml lapte dulce fiert in prealabil;
- 1/2 pastaie de vanilie (sau extract de vanilie pura);
- 2 oua mari;
- 1 lingura zahar (alb sau brun);
- 3 linguri amidon pentru prajituri;
- 1/2 lingura lichior (optional).
Mod de preparare
Pregatim vasele cum v-am spus mai sus. Vasul in care pregatim crema trebuie sa fie termorezistent.
Amestecam zaharul cu ouale, adaugam amidonul si batem pana obtinem o pasta moale.
Separat, intr-o cratita aducem laptele si vanilia la punctul de fierbere. Scoatem pastaia de vanilie (daca folosim aceasta varianta) pe care o uscam bine si o putem pune in borcanelul cu zahar pe care il va parfuma. Indepartam de pe foc si adaugam incet peste oua (amestecam continuu sa prevenim coagularea). Tinem crema pe baia de abur pana devine groasa, amestecand mereu.
Cand a ajuns la consistenta dorita indepartam de pe vasul cu aburi si adaugam lichiorul (daca se foloseste).
Amestecam continuu sa eliminam caldura sau mai simplu se poate transfera intr-un vas curat pe care il acoperim cu folie alimentara (sa nu faca coaja) si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Daca nu se foloseste sau daca mai ramane dupa decor se poate pastra in frigider maxim 3 zile.
Inainte de utilizare se bate iar cu furculita pentru a scapa de orice bulgaras sau cocoloasa care se poate forma si pentru a se aera si a deveni pufoasa.
Sper sa va fie de folos si ajutor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie (pentru tarte, ecleruri, choux-uri, cremes, etc.)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|