Crema de zahar ars

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
2 Apr 2016 | 5970 vizualizari
Crema de zahar ars

Este un "dulce" foarte usor de facut, dar care necesita sa stea mult timp la cuptor, cel putin la al meu. Este printre deserturile preferate de sotul meu, asa ca trebuie sa il mai rasfat si pe el din cand in cand, mai ales primavara, cand gainusele de la tara o iau razna si fac oua foaaarte multe.

Ingrediente

  • 500 g zahar;
  • 10 oua;
  • un praf de sare;
  • 1 l lapte;
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se caramelizeaza 250 g de zahar intr-o cratita larga si se ung peretii acesteia cu el.

Ouale, praful de sare si restul de zahar se pun intr-un castron mare si se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga laptele si esenta de vanilie si se mixeaza, apoi compozitia se toarna in cratita cu zaharul caramelizat.

Cratita se pune intr-o tava, iar aceasta din urma se umple cu apa, apoi se introduc la cuptor pana cand se leaga toata compozitia si pe deasupra devine aurie.

Daca apa din tava scade, se mai adauga apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars

Iata cum se prepara Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars Luati o cratita de 22 cm, de preferat sa fie una pe care sa o puteti pune si pe foc si in cuptor, puneti in ea 7 linguri de...

Citeste continuarea

Desert crema de zahar ars

Postat de sufletista

Desert crema de zahar ars

Intr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem. Tragem cratita de pe foc si inclinam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2016, 15:46
Vaaai, asta fac si eu azi!
la 02.04.2016, 15:49
Deyu
la 02.04.2016, 15:52
Arata minunat! Pot primi dezlegare pt o lingurita?
la 02.04.2016, 16:01
De la mine da, Monica, nu stiu de la Doamne-Doamne
la 02.04.2016, 16:28
suuuuper!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking