Crema de zahar ars

Postat de Moni_alex in Dulciuri
19 Sep 2016 | 5500 vizualizari
Crema de zahar ars

"Ziua cand imi rasfat nevasta", in cazul meu - sotul. Crema de zahar ars este preferata sotului meu si ar manca o cratita odata daca l-as lasa.

Ingrediente

  • 8 oua intregi
  • 200 g zahar tos
  • un varf de cutit sare
  • extract de vanilie
  • un litru de lapte cu grasime min. 3,5%
  • 150-200 g zahar tos pentru caramelizat

Mod de preparare

Intr-o cratita cu peretii inalti am pus zaharul la caramelizat la foc mic .

Se amesteca ocazional pentru a se topi uniform zaharul. Zaharul trebuie sa devina maroniu fara sa se arda. Dupa ce s-a topi zaharul, se trage cratita deoparte, se inclina si se invarteste astfel incat sa se tapeteze atat peretii cat si fundul cu caramelul. Cratita tapetata cu caramel se lasa la rece pana cand se raceste bine.

Am pus in vasul mixerului 8 oua. Am adaugat zaharul, sarea, extractul de vanilie si am mixat bine cateva minute. Am adaugat treptat laptele rece pana s-a incorporat tot in compozitie. 

Am adaugat compozitia in cratita si am pus cratita intr-o tava cu pereti inalti plina pana la jumatate cu apa rece. Crema de zahar ars se prepara la bain marie, nu direct in cuptor.

Am introdus tava cu apa si cu vasul cu crema in cuptorul incins la 180 C. Am lasat crema de zahar ars aproximativ 60 min la foc potrivit,  adaugand la fiecare 10 minute cate o ceasca de apa rece astfel incat apa din tava sa nu fiarba.

Dupa ce s-a copt, am lasat crema de zahar ars la racorit la temperatura camerei si apoi am pus-o la frigider pana a doua zi. 

A doua zi se desprinde cu un cutit de margini si se rastoarna pe un platou.

Se portioneaza dupa preferinte si se serveste cu siropul caramel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars

Iata cum se prepara Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars Luati o cratita de 22 cm, de preferat sa fie una pe care sa o puteti pune si pe foc si in cuptor, puneti in ea 7 linguri de...

Citeste continuarea

Desert crema de zahar ars

Postat de sufletista

Desert crema de zahar ars

Intr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem. Tragem cratita de pe foc si inclinam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2016, 20:48
la 19.09.2016, 20:49
waaa, ce-mi faci
la 19.09.2016, 20:50
Aaaaaa! Ce m-ai palit cu asta!
la 19.09.2016, 20:51
Scorpionii vin dupa miros aici! )
la 19.09.2016, 20:54
Mirela )))))))

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking