Crema de zahar ars (Creme caramel)

Postat de lilik in Dulciuri
7 Dec 2012 | 11183 vizualizari
Crema de zahar ars (Creme caramel)

Un desert atat de simplu si totodata delicios.Eu am facut portii singole,dar se poate folosii o tava unica.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 vanilina
  • 100 gr zahar
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • Pentru caramel:
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri apa

Mod de preparare

Prima data facem caramelul:

punem zaharul cu apa intr-o cratita cu fundul gros si punem pe foc mic pana zaharul se caramelizeaza,apoi cu o lingura punem caramel in fiecare forma si incercam pe cat posibil sa tapetam si peretii formei cu caramelul.Cand faceti acest lucru tineti forma cu un prosop de bucatarie si fiti foarte atenti sa nu va ardeti.

Cand am terminat caramelul si am uns toate formele,le punem intr-o tava si ne apucam de facut crema.

Punem laptele pe foc cu vanilina si cand da in clocot il dam deoparte si punem coaja de lamaie,apoi acoperim cu un capac 5-10 minute.Intre timp batem ouale cu zaharul putin,apoi punem treptat lapte(trecem òlaptele printr-o sita sa nu cada coaja de lamaie) si amestecam.

Cu compozitia obtinuta umplem formele tapetate cu caramel si le punem intr-o tava,apoi punem apa fierbinte pana trece de jumatate si dam la cuptorul incins la180° timp de 45 de minute circa.

Scoatem formele din tava si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi le punem in frigider minim 2 ore(eu le-am lasat peste noapte).

Cand vrem sa le servim cu un cutit ascutit dezlipim marginile apoi intoarcem crema pe o farfurioara.

Servim cu mare pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars (Creme caramel)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert crema de zahar ars

Postat de sufletista

Desert crema de zahar ars

Intr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem. Tragem cratita de pe foc si inclinam...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de miha

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Se bat ouale cu zaharul si aromele, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.  Se topeste zaharul pentru caramel. Se tine pe foc mic pana acesta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2012, 13:39
Imi place foarte mult! Era desertul meu preferat in copilarie!
la 07.12.2012, 13:39
la fix ai venit cu el!
la 07.12.2012, 13:46
servesc si eu
la 07.12.2012, 13:46
Lilik, daca e asa buna cum e si reteta ta de zacusca, atunci nu am sanse sa slabesc! la favorite, trebuie sa o incerc si eu!
la 07.12.2012, 13:48
Imi place foarte mult

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking