Ingrediente
- Pentru crema:
- 65 gr nuca de cocos
- 1 cana si jumatate de lapte
- 1 cana apa
- 1 cana zahar
- 3 oua
- 10 biscuiti
- Pentru caramel
- 5 linguri zahar
- 3 linguri apa
Mod de preparare
Prima data facem un caramel din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa. Cand s-a caramelizat zaharul il turnam in forma in care dorim sa facem crema. Lasam putin sa se intareasca.
Pregatim si crema. Punem toate ingredientele in blender. Le blenduim bine si apoi turnam compozitia in forma, peste caramel.
Punem forma intr-o alta tava si turnam in tava apa (sa ajunga pana la jumatatea formei). Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute. Facem proba scobitorii.
Scoatem forma din tava si o lasam la racit. O dam apoi la frigider vreo 2 ore. Rasturnam apoi crema pe o farfurie si savuram!
Se vad frumos straturile de crema, biscuit si cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|