Ingrediente
Pt blat :
- 6 albusuri
- 150g zahar
- 1 ingura mare de mac
- 2 lg de nuca de cocos
- 4 lg faina
- 1/2 plic praf de copt
Crema:
- 6 galbenusuri
- 8 lg zahar
- 2 linguri amidon
- 1 lingura praf budinca de vanilie
- 225 ml lapte
- 200 g unt
- esenta de vanilie
Mai avem nevoie de:
- biscuiti simplii
- sirop ( 1 cana apa la 1 cana zahar ars)
- ciocolata simpla
Mod de preparare
-peste albusurile batute spuma tare impreuna cu un praf de sare ,adaugam zaharul ,mixam pana se topeste
-adaugam macul,muca de cocos ,omogenizam putin
-praful de copt il amestecam cu faina si-l cernem peste bezea
-omogenizam bine compozitia si turnam in tava (20/30 cm) cu hartie de copt
-coacem pana trece testul scobitorii
Crema:
-mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si praful de budinca ,omogenizam si dizolvam totul cu laptele.punem pe foc la baie de aburi,
-tinem pana se ingroasa,lasam la racit
-peste untul mixat adaugam lingura dupa lingura din crema racita,adaugam esenta de vanilie dupa gust
Asamblarea prajiturii:
-peste blatul bine racit nivelam frumos crema,adaugam un strat de biscuiti simplii inmuiati in sirop,turnam deasupra ciocolata topita .lasam in frigider aproximativ 2 ore inainte de a taia prajitura!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|