Tosca

Postat de Creatsa in Prajituri
30 Dec 2012 | 26522 vizualizari
Tosca

Ingrediente

Blat:

  • 8 albusuri
  • 180 g zahar
  • 4 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 g fulgi de cocos
  • 100 g mac
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 200 g unt 82% grasime
  • 1 pachet de biscuiti Leibniz butter sau alti biscuiti de calitate

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 60 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa.Adaugam pe rand apa rece,uleiul,nuca de cocos,macul si faina cernuta cu praf de copt.

Tapetam o tava 35/25 cm cu folie/hartie de copt , turnam compozitia si bagam blatul la cuptor pentru 25-30 min(testul scobitorii)

Pentru crema punem laptele la fiert,intre timp frecam galbenusurile cu zahar,adaugam praful de budinca si laptele fierbinte in fir subtire.Punem din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul vanilat si adaugam treptat din budinca racita.

Ungem blatul cu crema ,punem un strat de biscuiti insiropati intr-un sirop de zahar,apa si vanilie si glazuram prajitura cu ciocolata.

Dam la rece pentru minim 4 ore .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tosca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de Oana

Desert prajitura Tosca

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2012, 21:32
ce buna e
la 30.12.2012, 21:33
buna prajiturica!
O faceam si eu, pe vremea cand nu eram bucataras
la 30.12.2012, 21:33
Are un nume de operă, a lui Puccini. Trebuie să fie deosebită. Bravo Lavinia
la 30.12.2012, 21:33
la 30.12.2012, 21:47
Am facuto si eu de multe ori dar niciodata nu am pozato !
Este chiar o prajitura cu un gust deosebit!
Multumesc pentru aprecieri

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking