Ingrediente
- 6 albusuri
- 180 gr zahar
- 80 gr faina (3 linguri faina)fara varf
- 3 linguri nuca de cocos
- 1/2 praf copt
- un praf de sare
Pentru crema
- 6 galbenusuri
- 180 gr zahar
- 250 ml lapte
- 1 plic de budinca de vanilie
- 1 esenta de vanilie
- 100 gr unt
Al doilea strat
- 300 gr biscuiti petit beure (1-2 pachete)
Pentru sirop
Pentru glazura
- 200gr ciocolata cu lapte
- 100 gr unt
- o lingura de miere
Mod de preparare
Pentru blat
Batem albusurile spuma cu zahar,adaugam un praf de sare, incorporam faina cu praful de copt, amestecand usor, si adaugam cele 3 linguri de nuca de cocos. Omogenizam.Punem compozitia in tava si nivelam.
Dam la cuptor, dupa ce trece testul scobitorii il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.
Pentru crema
Amestecam galbenusurile cu zaharul .
Se da laptele pe foc cu praful de budinca si se adauga si galbenusurile cu zahar.
Se fierbe la foc mic pana se ingroasa crema.
Se lasa la racit.
Apoi se adauga unt.
Pentru sirop
Intr-o craticioara punem zaharul pe foc sa se caramelizeze.
Tragem de pe foc si adaugam apa si se pune din nou pe foc.
Amestecam pana zaharul este topit si siropul e gata.
Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam peste stratul de crema.
Daca siropul e mai caldut tineti biscuitii mai putin daca e receputeti sa-i tineti mai mult depinde de cat de insiropata vreti prajitura.
Pentru glazura
Punem ingredientele intr-o craticioara ,amestecam la foc mic pana se topeste toate iese o glazura lipicioasa, pe care o turnam peste stratul de biscuiti si o nivelam uniform.
Se da la rece peste noapte
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|