Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100)

Postat de daniastefania in Prajituri
22 Aug 2015 | 4578 vizualizari
Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100)

Pentru cei carora le place crema de zahar ars, va aduc astazi o reteta diferita de cea clasica, dar la fel de gustoasa. O crema de zahar ars ciocolatoasa!

Ingrediente

  • 6 oua
  • 600 ml lapte
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana zahar

Pentru caramel:

  • 4 linguri zahar
  • Putina apa

Mod de preparare

Rupem ciocolata bucatele. Punem laptele la fiert, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam ciocolata. Amestecam bine sa se tooeasca ciocolata. Lasam putin la racit,amestecand din cand in cand sa nu se ingroase. Ouale le mixam cu restul de zahar, pana se deschid la culoare. Apoi le amestecam cu ciocolata. Pregatim caramelul. Punem zaharul la fiert cu putina apa. Il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu se arda. Turnam caramelul pe fundul unei forme. Turnam compozitia cu oua si ciocolata in forma. Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade C timp de 45 de minute. Facem proba scobitorii. Cand scobitoarea iese curata, e gata crema. Lasam la racit. E absolut delicioasa. O combinatie interesanta, care sper sa va placa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura amandina

Postat de Geanina87

Desert prajitura amandina

Blat : Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, uleiul si apa. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se...

Citeste continuarea

Deliciu cu capsuni

Postat de Creatsa

Deliciu cu capsuni

 Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile amestecate cu vanilia si uleiul. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam si pe ea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2015, 14:19
Bună
la 22.08.2015, 14:54
Multumesc!
la 23.08.2015, 12:23
Buna! Felicitari si cat mai multe retete
la 23.08.2015, 21:59
Felicitari, la cat mai multe retete delicioase! Vreau si eu o portie de desert, te rog!
la 24.08.2015, 08:17
Felicitari!! La cat mai multe retete, Dania!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking