Ingrediente
- Blat:
- 8 oua medii (de tara am folosit eu)
- 8 lg cu varf zahar tos
- 14 lg cu varf faina de grau
- 2 lg cu varf cacao (22% grasime)
- 200 g dulceata de visine
- 10 g praf de copt
- 65 g ulei de palmier/unt topit
- coaja de la o lamaie
- Crema:
- 200 g smantana lichida (Pilos am folosit)
- 2 lg zahar
- 2 lg zeama lamaie
- 1 lg apa
- coaja de la o lamaie
Mod de preparare
Blat
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva.
3. Cerne faina impreuna cu cacaoa si cu praful de copt in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul mixerului.
4. Inglobeaza cu ajutorul mixerului uleiul de palmier, coaja de lamaie si dulceata de visine.
5. Transfera compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-40 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata => blat copt.
6. Dupa ce te asiguri ca blatul e copt, scoti tava si lasi prajitura sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi tai capetele si o portionezi in bucati de 9 x 4 cm.
Crema:
1. Pune zaharul impreuna cu zeama de lamaie si cu apa intr-o cratita neaderenta la foc mic. Amesteca si lasa pe foc pana cand obtii un sirop gros (2-3 min). Opreste focul, adauga coaja de lamaie si amesteca apoi lasa sa se racoreasca complet (eu pun vasul intr-un alt vas cu apa rece pentru a grabi procesul).
2. Mixeaza smantana pentru frisca pana cand creste in volum si devine aerata. Adauga apoi siropul gros de lamie si mai mixeaza 1 minut.\
Asamblare:
Pune crema intr-un pos cu vraf stea deschisa si orneaza fiecare bucata de prajitura. Apoi decoreaza cu felii subtiri de coaja de lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|