Crema de zahar ars cu lapte de ovaz

Postat de andaoana in Dulciuri
28 Iul 2015 | 3127 vizualizari
Crema de zahar ars cu lapte de ovaz

Stiti voi cum este cand va este pofta de ceva , si nu ai in frigider chiar tot ce trebuie ? Uite asa am ajuns eu sa fac crema de zahar ars cu lapte de ovaz. A iesit buna , dar nu a fost la fel de inalta ca si cea cu lapte de vaca . Mult mai light si cu mai putine calorii si proteine . Daca vi se pare interesanta reteta mea atunci eu va indemn sa o incecati . Laptele de ovaz era din cel facut in casa , si pentru el va aduc si linkul retetei http://ilyanda.blogspot.ro/2015/05/lapte-de-ovaz.html, sau se poate folosi lapte cumparat

Ingrediente

  • -1 lapte ovaz
  • -8 oua
  • -8 linguri de zahar brut+3 linguri pt ars
  • -o pastaie vanilie

Mod de preparare

Eu am facut-o in vase ramechin , dar se poate face intr-o tava sau chiar o cratita care se poate pune in cuptor.

Punem la caramelizat 3 linguri de zahar si cand este lichid tapetam peretii vasului / vaselor in care o sa punem crema .

Intr-un castron mare punem albusurile si le batem tare impreuna cu zaharul pana  este o spuma tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam . Adaugam semintele de la pastaia de vanilie, pentru o aroma deosebita. Turnam usor si laptele avand grija sa nu stropim peretii .

Acest amestec il turnam in vase astfel incat sa raman gol cam de un deget fiecare vas.

Punem vasele/ vasul intr-o tava si turnam apa pana la mijlocul vaselor in care este crema . Acest lucru va asigura o coacere uniforma .

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-40 minute , in functie de marimea vaselor .

Scoatem din cuptor si lasam la racit .

Este foarte buna rece , de la frigider a doua zi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu lapte de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert inghetata de merisoare

Postat de katty

Desert inghetata de merisoare

Merisoarele impreuna cu apa, zaharul si amidonul le punem la foc intr-o craticioara. Amestecam ocazional pana fructele se inmoaie si se leaga un sos.In acest moment fie mixam compozitia, fie...

Citeste continuarea

Bomboane Raffaello cu stafide

Postat de TAB1TA

Bomboane Raffaello cu stafide

Stafidele se pun in apa cu esenta de rom si se lasa cateva minute, apoi se scurg bine. Laptele praf se amesteca cu untul si esenta de vanilie, obtinandu-se o compozitie omogena. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2015, 11:29
la 28.07.2015, 11:38
Ce de portii ai facut . Avem de unde gusta
la 28.07.2015, 11:40
Foarte buna
la 28.07.2015, 11:41
Ce-mi place când este rece!
la 28.07.2015, 11:43

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking