Ingrediente
- -1 lapte ovaz
- -8 oua
- -8 linguri de zahar brut+3 linguri pt ars
- -o pastaie vanilie
Mod de preparare
Eu am facut-o in vase ramechin , dar se poate face intr-o tava sau chiar o cratita care se poate pune in cuptor.
Punem la caramelizat 3 linguri de zahar si cand este lichid tapetam peretii vasului / vaselor in care o sa punem crema .
Intr-un castron mare punem albusurile si le batem tare impreuna cu zaharul pana este o spuma tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam . Adaugam semintele de la pastaia de vanilie, pentru o aroma deosebita. Turnam usor si laptele avand grija sa nu stropim peretii .
Acest amestec il turnam in vase astfel incat sa raman gol cam de un deget fiecare vas.
Punem vasele/ vasul intr-o tava si turnam apa pana la mijlocul vaselor in care este crema . Acest lucru va asigura o coacere uniforma .
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-40 minute , in functie de marimea vaselor .
Scoatem din cuptor si lasam la racit .
Este foarte buna rece , de la frigider a doua zi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu lapte de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|