Ingrediente
- 34 piscoturi ( atat mi-au incaput mie in castronul in care am asezat ''cheia sol'')
- Crema de cicolata alba
- 200 g ciocolata alba Schogetten
- 200 ml frisca lichida Creme Patisserie
- 3 foi gelatina
- 150 g frisca batuta
- Crema de mascarpone
- 250 g mascarpone
- 6 galbenusuri
- 100 g zahar brun
- 2 foi gelatina
- 150 g frisca batuta
- Pentru frisca
- 300 g smantana dulce cu peste 40% grasime
- 2 linguri lapte
- 2 linguri zahar foarte fin
- Decor
- ciocolata topita
- Sirop pentru piscoturi
- 1 lingura de coniac
- 3 lingurite ness
- 200 ml apa
- Dulceata de zmeura
Mod de preparare
Crema de ciocolata alba: O pregatim prima pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata alba impreuna cu frisca lichida o punem la topit,avem grija sa nu inceapa sa fiarba. Foile de gelatina le hidratam in apa rece,apoi le stoarcem si le adaugam in ciocolata topita, omogenizam si bagam cratita la congelator cca 30 min. Dupa aceea scoatem de la congelator mixam bine si adaugam 150 g frisca batuta.
Frisca: Smantana dulce (care este foarte groasa) cu laptele si zaharul se mixeaza bine pana obtinem o frisca tare. O impartim in doua, pentru ambele creme.
Crema de mascarpone: Galbenusurile cu zaharul se mixeaza bine, pana se topeste zaharul,se adauga branza mascarpone se omogenizeaza.Cele 2 foi de gelatina se hidrateasa cu apa rece, se storc si apoi se topesc pe baie de abur, se amesteca cu mascarponele iar la final adaugam frisca batuta.
Asamblare: Eu am folosit o farfurie mare si adanca,gen castron. Am amestecat nessul cu coniacul si apa,am inmuiat piscotirile, doar le scufundam si le si scoatem repede,sa nu se inmoaie prea rau. Le-am asezat circular pe farfurie, am sezat si pe fundul farfuriei, apoi am adaugat crema de ciocolata,am intins bine. Deasupra am pus dulceata de zmeura,apoi restul de piscoturi si crema de mascarpone, am decorat cu ciocolata topita. Se da la frigider cateva ore, daca rezisti.....daca nu lingura si pe ea ca tare-i buna....
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''cheia sol''" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|