Prajitura ''cheia sol''

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
23 Iul 2015 | 5507 vizualizari
Prajitura ''cheia sol''

Sa traiti...n-am gasit alta rima...si pentru ca m-am jucat cu niste ciocolata desenand cheia sol,asa am denumit si prajitura.....oua proaspete ,ouate dis-de dimineata,gainile sunt vrednice,cocosul isi face treaba.....dar sa nu divagam.......oua ''estem'',mascarpone idem,cico alba,idem si tot asa...chef sa fie si vointa ca putinta gasim.....

Ingrediente

  • 34 piscoturi ( atat mi-au incaput mie in castronul in care am asezat ''cheia sol'')
  • Crema de cicolata alba
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 200 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 3 foi gelatina
  • 150 g frisca batuta
  • Crema de mascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar brun
  • 2 foi gelatina
  • 150 g frisca batuta
  • Pentru frisca
  • 300 g smantana dulce cu peste 40% grasime
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar foarte fin
  • Decor
  • ciocolata topita
  • Sirop pentru piscoturi
  • 1 lingura de coniac
  • 3 lingurite ness
  • 200 ml apa
  • Dulceata de zmeura

Mod de preparare

Crema de ciocolata alba: O pregatim prima pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata alba impreuna cu frisca lichida o punem la topit,avem grija sa nu inceapa sa fiarba. Foile de gelatina le hidratam in apa rece,apoi le stoarcem si le adaugam in ciocolata topita, omogenizam si bagam cratita la congelator cca 30 min. Dupa aceea scoatem de la congelator mixam bine si adaugam 150 g frisca batuta.

Frisca: Smantana dulce (care este foarte groasa) cu laptele si zaharul se mixeaza bine pana obtinem o frisca tare. O impartim in doua, pentru ambele creme.

Crema de mascarpone: Galbenusurile cu zaharul se mixeaza bine, pana se topeste zaharul,se adauga branza mascarpone  se omogenizeaza.Cele 2 foi de gelatina se hidrateasa cu apa rece, se storc si apoi se topesc pe baie de abur, se amesteca cu mascarponele iar la final adaugam frisca batuta.

Asamblare: Eu am folosit o farfurie mare si adanca,gen castron. Am amestecat nessul cu coniacul si apa,am inmuiat piscotirile, doar le scufundam  si le si scoatem repede,sa nu se inmoaie prea rau. Le-am asezat circular pe farfurie, am sezat si pe fundul farfuriei, apoi am adaugat crema de ciocolata,am intins bine. Deasupra am pus dulceata de zmeura,apoi restul de piscoturi si crema de mascarpone, am decorat cu ciocolata topita. Se da la frigider cateva ore, daca rezisti.....daca nu lingura si pe ea ca tare-i buna....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''cheia sol''" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura din albusuri cu zmeura

Postat de panacris

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albușurile, atenție!!!, aduse la temperatura camerei se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat se adaugă îndulcitorul sau...

Citeste continuarea

Desert caramele

Postat de mitinita

Desert caramele

Untul se topeste si se adauga laptele condensat. Se tine la foc mic cam 15-20 de minute sau pana cand devine de culoarea caramelului. Se ia de pe foc, se transfera pe o masa de lucru, se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2015, 14:54
Doamne ce denumiri gasesti! Sa stii ca am venit sa-mi iau portia ca tare bine arata ce ai facut!
la 23.07.2015, 14:57
Vreau si eu !
la 23.07.2015, 15:00
Vreau si eu si pitica mea
la 23.07.2015, 15:01
Imi place mult! Foarte inspirata denumirea!
la 23.07.2015, 15:01
Mireluta,bag de seama ca ai stat lipita sa nu ratezi portia ta...

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking