Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de miha in Multicooking
15 Apr 2019 | 504 vizualizari
Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un desert pe care il indragesc foarte mult si pe care l-as putea manca prosteste . Cu siguranta un cheesecake va iesi fabulos, la Multicookerul Crock-Pot cu gatire sub presiune , la fel si o pasca fara aluat, ca tot se apropie Pastele. Promit ca voi incerca si ce-o sa iasa va voi arata si voua. Mai multe detalii despre Multicookerul Crock-Pot cu gatire sub presiune, despre ce poate sa faca, precum si pretul le puteti afla AICI

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie si portocale dupa gust
  • 200 g zahar pentru caramel

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul si aromele, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.

 Se topeste zaharul pentru caramel. Se tine pe foc mic pana acesta devine lichid si are culoarea chihlimbarului. Caramelul obtinut se toarna in vasele termorezistente. Lasam sa se raceasca, apoi turnam compozitia de lapte cu oua.

 In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se toarna un pahar cu apa si se asaza gratarul din inox. Punem formele cu compozitia pentru crema de zahar ars.

  •  Din compozitia pentru crema am folosit 4 vase Ramekin de 10 cm, 4 vase de 8 cm si un vas de yena de cca 16 cm

 Se asaza capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis. Se verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa. Se seteaza programul DESERT, presiune High si timp de gatire 25 de minute.

 Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se va auzi semnalul sonor, dupa care aparatul intra pe modul KEEP WARM.

 Se elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule, apoi se deschide capacul cu grija. Folositi o manusa de bucatarie in momentul deschiderii capacului. Se scot formele din vasul aparatului si se asaza pe un gratar, sa se raceasca.

 Abia dupa ce s-au racit se pun la frigider, de preferat pana a doua zi.

 In tot acest timp se va topi caramelul de pe fundul vasului, in plus crema de zahar ars este grozav de buna daca este foarte rece, abia scoasa din frigider.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Postat de gaby_d

Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la  Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Amestecati galbenusurile cu zaharul si aromele, pana la diluarea zaharului. Treptat, adaugati frisca. Amestecati usor cu un tel. Nu bateti, doar omogenizati. Pregatiti aparatul Crock Pot...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 15.04.2019, 18:59
E clar ca barbatii sau neindemanaticele nu vor mai avea nicio scuza.
la 15.04.2019, 19:03
Intr-o buna zi o sa incerc si eu un desert la aparat . Arata bine!
la 15.04.2019, 19:09
la 15.04.2019, 19:11
Ce bine a ieșit!
la 15.04.2019, 19:39
Foarte bună, crema de zahăr ars...!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking