Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura

Postat de naomy in Dulciuri
28 Aug 2011 | 6074 vizualizari
Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura

Este o crema extraordinar de buna se potriveste oricarui tip de blat , foi,piscoturi ,foietaj.etc.Doream sa fac o budinca de paste si findca am tot adugat diferite ingrediente ,ba un ba alta ,in final am dat nastere la o crema deosebit de eschisita.

Ingrediente

  • 60 gr paste fainoase cu ou
  • 400 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 200 g frisca batuta
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 zahar vanilat
  • 2 linguri amidon pt prajituri
  • 40 gr lapte praf
  • 8 linguri de apa

 

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si 3 linguri din cele 100 gr. Separat punem apa impreuna cu restul de zahar la fiert si amestecam pana se formeaza un sirop si il luam de pe foc. Cand laptele a inceput a fierbe se adauga treptat faina de paste obtinuta la masina de zahar si amestecam continu la foc mic cam 15 minute. Adaugam si amidonul si mai lasam un pic pana se ingroasa (se mai adauga lapte daca e necesar).

Se ia de pe foc si se lasa 5 minute intr-un loc racoros dupa care  adaugam siropul de zahar si laptele praf, amestecam bine si introducem si untul la temperatura camerei. Lasam sa se raceasca complet.

Intre timp mixam cele 3 galbenusuri cu zaharul pudra pana devin cremoase si le dam la frigider asteptand sa se raceasca crema. Cand crema este rece o amestecam  cu galbenusurile si frisca batuta si o lasam cam 1 ora la frigider .Rezultaul este ca obtinem o crema densa si gustoasa pe care o putem folosi la orice dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu branza si smantana

Postat de Pungasa_Rogue

Desert placinta cu branza si smantana

Se cerne faina si se amesteca cu zaharul vanilat, zaharul, smantana si untul. Se framanta toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se imparte aluatul in doua si se intinde o foaie...

Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de caroline

Placinta cu mere

Merele le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare sau se pun in robot.Se adauga zahar,scortisoara.Se amesteca bine. Intr-o tigaie cu putin ulei calim merele.Cand sunt gata le lasam la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2011, 17:44
Interesanta combinatie!
la 28.08.2011, 17:55
foarte interesanta crema
la 28.08.2011, 19:21
sigur e buna cu asa combinatie
la 28.08.2011, 21:55
la 28.08.2011, 22:12
interesant

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking