Creme a la Creme

Postat de bylaura in Prajituri
22 Ian 2013 | 15684 vizualizari
Creme a la Creme

Ingrediente

Blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole ciocolata

Crema :

  • 250 ml. frisca
  • 150 ml. lapte
  • 1 plic Creme Ole vanilie


Glazura :

  • 100 gr. ciocolata
  • 50 ml. frisca
  • 50 gr. unt
  • putina cioco alba pt. model

Mod de preparare

Blat:

Separam alburile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga cate un galbenus amestecand bine. Apoi se adauga pudra  Creme Ole de ciocolata si se omogenizeaza bine.

Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 min. la foc potrivit.

Se spune (si se adevereste) ca blatul prajiturii este gata atunci cand apesi cu degetul pe el si adanditura dispare imediat.

Crema:   Cat timp blatul este in cuptor, se pregateste crema. Se pun intr-un castron frisca, laptele, pudra Creme Ole de vanilie si se mixeaza 1 min. timp in care crema prinde consistenta si se intareste bine. La final, cand blatul este scos si racit, se intinde uniform crema  peste el si se pune la frigider.  

Glazura:   Se pune intr-un ibric ciocolata rupta bucati mici, frisca si untul si se tine pe foc pana cioco se topeste. Se lasa glazura la racit iar cand aceasta a juns la temp. camerei se toarna peste prajitura. Se da la rece pana ce glazura se intareste.  

Reteta preluata de pe Bucataras.ro :)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme a la Creme" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura Ole-Gabi

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Ole-Gabi

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Ole-Gabi Blat : Am folosit o tava cu dimensiune de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt, tava cu pereti detasabili. Am separat galbenusurile de albusuri....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2013, 11:21
una din preferatele mele ...super
la 22.01.2013, 11:23
Andreea
De acum este si una din preferatele mele, merita !
la 22.01.2013, 11:38
buna buna
la 22.01.2013, 11:41
ce bine arata
la 22.01.2013, 11:43
wow,ce prajitura faina

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking