Prajitura "Creme a la Creme"

Postat de vio_dreams in Prajituri
9 Iun 2013 | 105348 vizualizari
Prajitura "Creme a la Creme"

O prajitura ce a facut furori acum cativa ani pe forumurile si blogurile culinare! De o bunatate rara, atentie, creeaza dependenta!

Ingrediente

pentru blat:

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 1, 5 plicuri Creme Ole de ciocolata

pentru crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri Creme Ole de vanilie

pentru glazura:

  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 150 gr unt
  • 150 gr ciocolata
  • 3 linguri coniac

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile.

Adaugam plicurile de crema si incorporam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35).

Dam la cuptor pentru circa 15-20 minute. 

Cat se raceste  blatul preparam crema. Punem frisca lichida, laptele si plicurile de crema intr-un vas si mixam pana obtinem o crema tare.

Intindem  crema peste blatul rece si nivelam cu o spatula.

Dam la frigider si pregatim glazura.Punem pe foc apa si zaharul.Cand s-a topit zaharul adaugam untul, ciocolata si coniacul. Amestecam pana la omogenizare. 

Lasam glazura sa se racoreasca si o intindem in strat uniform peste crema. Dam la rece, de preferat peste noapte.

Cu un cutit bine ascutit taiem cubulete. De fiecare data inainte sa taiem trecem cutitul prin jet de apa fierbinte. Eu am taiat prajitura imediat dupa ce am facut-o asa ca sectiunea lasa de dorit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Creme a la Creme"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Creme a la Creme

Postat de Moni_alex

Desert prajitura Creme a la Creme

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga treptat zaharul, lingura cu lingura si se bate in continuare cu mixerul sau telul ca la bezea. Galbenusurile se...

Citeste continuarea

Desert prajitura "Creme a la Creme"

Postat de Steffy

Desert prajitura "Creme a la Creme"

B lat: separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2013, 16:05
Mie-mi place si asa, taiata imediat
la 09.06.2013, 16:11
Vai de capul meu , ce buna si aratoasa este !!
la 09.06.2013, 16:11
la 09.06.2013, 16:17
place! intr-adevar creeaza dependenta
la 09.06.2013, 16:17
intr-adevar, e minunata

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking