Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro

Postat de Corina33 in Prajituri
1 Feb 2014 | 39749 vizualizari
Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro

Au trecut 4 ani de cand m-am inscris pe acest site vesel care creeaza dependenta. Au fost 4 ani frumosi, in care mi-am facut multi prieteni, oameni dragi cu care am impartit bune si rele, chiar daca nu i-am intalnit nicioadata. Au fost si cateva pauze in activitatea mea pe site, dar de fiecare data cand m-am intors am fost primita cu bratele deschise de aceeasi oameni frumosi si buni si chiar si de catre noii bucatarasi care nu ma cunosteau. Vreau sa va multumesc tuturor pentru ca existati si pentru ca imi faceti viata mai frumoasa! :X V-am adus si-o prajitura, ca sa nu vin cu mana goala la ceas de sarbatoare :D Am ales o prajitura foarte cunoscuta aici pe sait si incercata de foarte multi dintre bucatarasi, tocmai pentru ca e foarte buna! Am facut-o de mai multe ori si recunosc ca prefer varianta simpla, ca asta sunt eu: imi plac lucrurile simple!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 2 linguri afinata

Mod de preparare

Prima data se pregateste blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand in continuare. La sfarsit se adauga si praful de Creme Ole, treptat, mixand bine dar la viteza mica pana se omogenizeaza.

Intr-o tava de marime potrivita, tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute la 180 de grade. Blatul este copt daca atunci cand il apesi cu degetul si adancitura dispare imediat. Daca adancitura ramane, mai trebuie lasat putin la cuptor. Cand e gata, se lasa blatul sa se raceasca.

Pentru crema: se amesteca frisca cu laptele intr-un bol, se adauga praful de Creme Ole de vanilie si se mixeaza cateva minute pana se intareste crema. Se intinde peste blatul racit si se niveleaza apoi se da la frigider.

Pentru glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca intr-o craticioara la foc potrivit pe aragaz sau intr0un bol in cuptorul cu microunde, se amesteca bine ingredientele, iar la sfarsit se adauga afinata. Se toarna glazura peste prajitura racita, apoi se da din nou la frigider pana se intareste glazura.

Se portioneaza si se serveste. Va garantez ca nu va puteti opri la o bucatica :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (91)
Retete similare

Desert pasca fara aluat cu branza de vaci

Postat de Bucataras

Desert pasca fara aluat cu branza de vaci

In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese si rubarba

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu cirese si rubarba

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi schimba culoarea. Se toarna uleiul si laptele alternativ. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia lichida. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2014, 21:33
wow! si pentru si pentru! ))La multi ani!!!!
la 01.02.2014, 21:36
Ich liebe Dich,einfach so,bleibst so wie Du bist ,Corina
la 01.02.2014, 21:37
Minunat draga mea! Minunat! Felicitari pentru cei 4 anisori frumosi si pentru toate retetele tale delicioase, draga mea prietena deosebita! Te imbratisez Corinuta scumpa!
la 01.02.2014, 21:38
mama mama
la 01.02.2014, 21:42
ich liebe Dich auch! Wo ist mein Teller???

Vezi toate comentariile (91)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking