Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 1 plic Creme de ciocolata
- Crema:
- 250 ml frisca lichida
- 150 ml lapte rece
- 1 plic Creme de vanilie
- 1 plic zahar vanilat
- Glazura:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 50 ml frisca lichida
- 50 g unt
- 1 lingura de whisky
Mod de preparare
Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana albusurile au stat bat. Am adaugat pe rand cate un galbenus, mixand mereu. La sfarsit am pus praful de crema, omogenizand cu lingura, usor, amestecand de jos in sus.
Aluatul l-am pus intr-o tava de 20x30, tapetata cu hartie de copt, si l-am copt la 180 grade pentru cca 30 minute. Cand blatul a fost gata l-am lasat sa se raceasca. Intr-un bol incapator am pus toate ingredientele, pe care le-am mixat la inceput la viteza mica, crescand treptat viteza. Crema trebuie sa fie bine legata.
Crema se intinde uniform pe toata suprafata blatului rece, si se da prajitura la frigider.
Cand s-a intarit suficient, am portionat prajitura in portii egale.
Ciocolata si restul ingredientelor le-am topit la foc mic, apoi am lasat-o sa se raceasca,cat sa ajunga la temperatura camerei. Glazura am pus-o cu o lingura pe fiecare bucata de prajitura, si am dat din nou prajitura la frigider pana in momentul in care am servit-o.
Absolut delicioasa!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|