Prajitura Krem a la Krem

Postat de Creatsa in Prajituri
26 Apr 2014 | 12989 vizualizari
Prajitura Krem a la Krem

Aveam pofta de o prajitura cremoasa,usoara si nu foarte dulce.Mi-am adus aminte ca nu mai facusem de mult aceasta prajitura asa ca am trecut la fapte.

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 6 oua mari
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte dulce
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • Glazura:
  • 130 g ciocolata cu lapte
  • 65 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • 2 linguri Angelli Cherry (lichior de ciocolata,coniac etc)

Mod de preparare

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul ,lingura cu lingura ,si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva secunde la viteza mica. Am adaugat praful creme ole si am amestecat usor pana l-am incorporat bine in albusuri. Am tapetat o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute(testul scobitorii). Am lasat blatul la racit.

Pentru crema am pus toate ingredientele intr-un bol si le-am mixat pana am obtinut o crema tare si pufoasa(circa 1 minut). Crema astfel obtinuta am intins-o peste blat si am nivelat bine.

Pentru glazura am pus ciocolata la topit cu frisca lichida si untul. Am luat-o de pe foc,am adaugat lichiorul si am lasat-o la racit 10 minute pana a ajuns la temperatura camerei.

Am intins glazura peste prajitura si am dat-o la rece pentru minim 4-5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone

Postat de ela

Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si mixam bine. Adaugam si galbenusurile. Praful de...

Citeste continuarea

Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

Postat de ela

Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

Blat : Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat xylitolul si batem bine dupa fiecare lingura. Adaugam galbenusurile si omogenizam. Praful de ciocolata il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2014, 17:57
si daca nu avem oua mari? super arata
la 26.04.2014, 18:01
la 26.04.2014, 18:06
fain arata
la 26.04.2014, 18:07
yuuum
la 26.04.2014, 18:10

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking