Cremsnit cu foietaj de casa

Postat de Creatsa in Prajituri
2 Feb 2014 | 14647 vizualizari
Cremsnit cu foietaj de casa

O nebunie,una dintre cele mai bune prajituri !Pentru aluat m-am inspirat de la draga noastra Ruxy ,careia ii multumesc din suflet pentru reteta,este senationala!

Ingrediente

  • Foietaj:
  • 350 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt+7 linguri de faina
  • Crema:
  • 2 l lapte dulce
  • 15 galbenusuri
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 400 g zahar
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie
  • 80 g faina
  • 80 g amidon
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Intr-un vas am pus faina ,apa,uleiul si un praf de sare si am framantat pana am obtinut un aluat suplu,nelipicios.

Aluatul astfel obtinut l-am impartit in 2 bucati egale.

Separat am frecat untul moale la temperatura camerei cu cele 7 linguri de faina.

Am intins cele 2 bucati de aluat in foi subtiri.

Peste fiecare foaie am pus pasta de unt si am nivelat bine.

Am rulat foile si le-am bagat la rece pentru 1-2 ore.

Dupa ce a stat la rece am intins prima foaie pe o tava (40/30 cm) cu folie si am copt-o in cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor.

Am procedat la fel si cu a doua foaie doar ca am taiat-o in bucati potrivite inainte de a o coace.

Pentru crema am pus laptele la fiert cu zaharul si extractul de vanilie.

Am frecat galbenusurile cu un praf de sare apoi am adaugat amidonul,faina ,praful de budinca si 3-4 linguri de lapte.

Peste compozitia de galbenusuri am inceput sa torn in fir subtire restul de lapte apoi am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Am luat crema de pe foc ,am adaugat aharul vanilat si am lasat-o la racit pana a ajuns la temperatura camerei.

Peste prima foaie am pus crema apoi am acoperit cu bucatile de foietaj gata taiate si am dat prajitura la rece peste noapte.

A doua am pudrat-o cu zahar si am servit cu mare pofta !:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos

Postat de merisor67

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos

Pentru aluat , cernem făina într-un vas, adăugăm 50 g ulei de cocos și începem să amestecăm cele două componente, picurând treptat și apa rece amestecată cu oțetul și...

Citeste continuarea

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Postat de merisor67

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Pentru aluat am prezentat reteta aici : Dupa ce am tinut aluatul la frigider, cam doua ore, l-am impartit in doua si am copt doua foi pe dosul unei tavi de 27/35 cm, aproximativ cate 25 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2014, 18:39
bun !!!
la 02.02.2014, 18:41
Vaaai ce pofta mi-ai facut!!!
la 02.02.2014, 18:42
Bunaciune !
la 02.02.2014, 18:44
Arata splendid fata frumoasa! Imi place muuult!
la 02.02.2014, 18:45
Ralu

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking