Cremeş (cremşnit)

Postat de diaconta in Prajituri
2 Oct 2014 | 9714 vizualizari
Cremeş (cremşnit)

Nu ştiu care variantă este mai corectă,am văzut că se folosesc ambele. In weekendul care tocmai s-a încheiat,nu am avut prea mult timp la dispoziţie pentru a face un altfel de desert.Cum a fost Sărbătoarea Castanelor în oraşul nostru,am cam umblat teleleu şi am avut de pregătit şi un tort pentru un sărbătorit. De obicei,prepar în casă aluatul de foietaj,fie cu osânza,fie cu unt,dar de data aceasta am apelat la cel din comerţ,am preparat doar crema,cremă care nu este cea clasica.Mie mi-a plăcut foarte mult,este mult mai aerată. Felia ar fi arătat mult mai bine daca ar mai fi stat la frigider,dar cum pofticioşii abia aşteptau,îmi era că nu mai rămâne nici de poza. Dacă doriţi să preparaţi foile în casă,găsiţi aici reţeta pe care o folosesc eu.Dacă osânza nu vă este pe plac,puteţi s-o înlocuiţi cu unt.

Ingrediente

  • 2 foi aluat foietaj
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 4 oua
  • 90 g amidon alimentar
  • 120 g zahar
  • Vanilie
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru stratul de frisca:
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 linguri smântâna 20% grasime
  • 1 lingura miere de albine
  • Zmeura
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Aluatul foietaj l-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei.

Am pus fiecare foaie în tava pe hârtie de copt si le-am copt la 220 de grade ,pe treapta cea mai de jos a cuptorului,timp de aproximativ 20 de minute,adica pâna s-au „înfoiat” si s-au rumenit.

Le-am lasat sa se raceasca.Intre timp am pregatit crema.

Ouale întregi le-am amestecat cu zaharul cu ajutorul unui tel.

Am adaugat apoi amidonul,având grija sa nu ramâna cocoloase.

Am pus laptele la fiert,Când a ajuns la punctul de fierbere,am luat de pe foc si am pus amestecul de oua peste lapte.

Am amestecat cu un tel.

Am pus iarasi pe foc si am amestecat cu o paleta pâna când s-a îngrosat.

Am lasat sa se racoreasca putin,apoi am pus o folie alimentara direct peste crema.

Am lasat la frigider pâna s-a întarit,apoi am mutat într-un bol si am mixat.

Am adaugat frisca câte putin mixînd în continuare.

Adaugati frisca pâna va convine consistenta cremei.

Am pus crema peste foaia pregatita.

Peste crema am pus frisca pe care am mixat-o cu smântâna si miere de albine.

Cea de-a doua foaie va face aderenta mai buna la frisca decât la crema.

Pesate frisca am pus  zmeura si apoi cea de-a doua foaie sfarâmata,astfel va fi mai usor de portionat.

Se lasa la frigider pâna când se poate taia  crema cu usurinta.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremeş (cremşnit)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Postat de eumimi

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi....

Citeste continuarea

Desert altfel de cremes

Postat de mirela0911

Desert altfel de cremes

Crema de vanilie: intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pun ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele fierbinte peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2014, 22:29
trebuia sa stiu ca urmeaza si desertul
la 02.10.2014, 22:29
la 02.10.2014, 22:36
Eu daca si ma plimbaream , desert nu mai faceam Ei na ca iar le rimez )
la 02.10.2014, 22:38
buuuuuun
la 02.10.2014, 22:42
si mie imi place cu frisca si oricum e minunata prajitura asta atat de simla dar atata de placuta , as infuleca rapid vreo 3 bucati

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking