Ingrediente
- pt foi:
- 350 gr faina
- 1 praf de sare
- 4 linguri ulei
- 200 ml apa
- 200 gr unt moale+6 linguri faina
- 1 lingurita de unt+cateva ciupituri de faina pt uns tava
- pt crema:
- 400 ml frisca Meggle
- 1 dovleac placintar marime medie
- 50 ml apa
- 1 plic gelatina
- 1 esenta vanilie bourbon
- 4 linguri fructoza pulbere
Mod de preparare
Pt foi: Intr-un vas incapator se pune faina, apa, uleiul si un praf de sare. Am amestecat cu lingura, la inceput, toate ingredienetele, iar apoi am framntat cu mana aluatul pt 5-10 minute. Untul moale la temperatura camerei l-am amestecat cu cele 6 linguri de faina pana faina s-a incorporat bine cu untul. Aluatul l-am impartit in doua, l-am intins cu sucitorul pe o folie de silicon intr-un dreptunchi si am uns cu jumatate din amestecul de unt. Am rulat aluatul, l-am pliat si l-am pus in folie alimentara la frigider pt 1 ora. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat.
Se unge cu unt fundul unei tavi si se pudreaza cu faina. Se intinde prima foaie si se coace la cuptorul incins la 180 grade timp de 12-15 minute, pana devina aurie deasupra. Se procedeaza la fel si cu cea de a doua foaie, care se coace cu 3-4 minute mai mult, sa devina mai crocanta, se lasa sa se raceasca si se rupe in bucatele.
Pt crema: frisca se mixeaza pana devine ferma. Dovleacul se spala, se taie in doua pe lungime, se curata de seminte si se coace in cuptor. Se lasa sa se raceasca si se face piure cu blenderul de mana. Se adauga vanilia,fructoza si gelatina dizolvata in 50 ml apa. Se da crema la rece pt 15-20 minute.
Pt asamblare: se pune foaia nefaramitata pe un platou, se adauga crema, iar peste crema foaia sfaramitata. Se da la rece, de preferinta pt cateva ore. Am pudrat cu foarte putin zahar pudra pe deasupra.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu aluat de casa si crema de frisca cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|