Ingrediente
- CREMA:
- 1 litru de lapte
- 6 oua
- 12 linguri de zahar
- 200 gr faina alba
- 1 plic de gelatina foi
- 1 esenta de vanilie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 cutii aluat pentru foietaj(are cate 10 patratele)
- zahar pudra
Mod de preparare
Am pus aluatul pentru foietaj la dezghetat si intre timp m-am apucat de crema, care se face asa:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de zahar, zaharul vanilat si faina, adaugand cate putin lapte rece, cat sa se omogenizeze. Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele clocoteste se adauga compozitia de galbenusuri, amestecand continuu, pana se obtine o crema consistenta, la care se adauga esenta de vanilie si se da deoparte.
Se adauga gelatina in crema calda si se amesteca pana se dizolva.
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul ramas si se continua baterea pana la obtinerea unei bezele. Se adauga bezeauala crema de galbenusuri calduta. Se amesteca cu miscari circulare. Bezeaua trebuie sa se incorporeze in crema pastrand cat mai mult aer, pentru a obtine o compozitie spumoasa.
Intr-o tava am copt pe rand foile.
Asamblare:
Se aseaza una dintre foi pe un platou sau o tava, se pune toata crema peste foaie, iar cealalta foaie am sfarmat-o marunt si am distribuit uniform pe suprafata cremei. Se pudreaza cu zahar pudra si se da la rece pentru cateva ore.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes a la Alina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|