Cremes a la Alina

Postat de Alinutza80 in Prajituri
12 Iun 2012 | 8975 vizualizari
Cremes a la Alina

Cum aici nu am gasit foi de Cremes si nici cu framantatul nu prea le am, am cumparat aluat de foietaj (acelasi de care am folosit si la placinta cu mere).

Ingrediente

  • CREMA:
  • 1 litru de lapte
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 200 gr faina alba
  • 1 plic de gelatina foi
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 cutii aluat pentru foietaj(are cate 10 patratele)
  • zahar pudra

Mod de preparare

Am pus aluatul pentru foietaj la dezghetat si intre timp m-am apucat de crema, care se face asa:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de zahar, zaharul vanilat si faina, adaugand cate putin lapte rece, cat sa se omogenizeze. Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele clocoteste se adauga compozitia de galbenusuri, amestecand continuu, pana se obtine o crema consistenta, la care se adauga esenta de vanilie si se da deoparte.

Se adauga gelatina in crema calda si se amesteca pana se dizolva.

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul ramas si se continua baterea pana la obtinerea unei bezele. Se adauga bezeauala crema de galbenusuri calduta. Se amesteca cu miscari circulare. Bezeaua trebuie sa se incorporeze in crema pastrand cat mai mult aer, pentru a obtine o compozitie spumoasa.

Intr-o tava am copt pe rand foile.

Asamblare:

Se aseaza una dintre foi pe un platou sau o tava, se pune toata crema peste foaie, iar cealalta foaie am sfarmat-o marunt si am distribuit uniform pe suprafata cremei. Se pudreaza cu zahar pudra si se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes a la Alina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu nuca si caramel

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu nuca si caramel

Dupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu...

Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de fructe de padure

Postat de diaconta

Desert eclere cu crema de fructe de padure

Am pregatit cojile pentru eclere. Pentru acestea se face un aluat oparit. Intr-o cratita am pus laptele, apa si untul, le-am pus pe foc, iar cand a inceput sa fiarba, am luat vasul deoparte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2012, 21:18
Primesc si eu o feliuta??
la 12.06.2012, 21:19
Cum sa nu, te astept
la 12.06.2012, 21:20
si eu vreauuu,imi place tare mult!
la 12.06.2012, 21:20
eu cremes pot manca si mai multe feliute....ador prajitura aceasta
la 12.06.2012, 21:22
Cate o bucatica pentru fiecare

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking