Tarta cu mere si gem de prune

Postat de timea in Prajituri
5 Mar 2013 | 6018 vizualizari
Tarta cu mere si gem de prune

Din nou revin la genul de desert care mie imi place nespus de mult. Am combinat un aluat gustos cu gem de prune de casa si mere sanatoase. Iar scortisoara de deasupra e punctul culminant al acestui desert.

Ingrediente

  • Aluat
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • un varf de cutit sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri apa rece
  • Umplutura:
  • 5 linguri gem de prune
  • 1 lingura gris
  • 4 mere
  • 1 lingura zahar
  • o lingurita rasa scortisoara
  • Pentru uns:
  • o lingurita un topit
  • un plic zahar vanilat

Mod de preparare

Pregatim aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apoi apa si  treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si taiem un sfert din aluat si punem deoparte.

Restul asezam pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda cu aprox 1-2 cm mai mare mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa.

Ungem tava cu unt si tapetam cu putina faina. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu mana pe margini.

Ungem apoi  aluatul cu gem si presaram o lingura de gris.

Merele spalate si curatate le taiem felii si le asezam de jur imprejur. Peste mere presaram o lingura de zahar si scortisoara.

Din aluatul pus deoparte decupam inimioare (sau orice alte forme doriti) pe care le asezam peste mere. Inimioarele le ungem cu unt topit si presaram zaharul vanilat.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune

Postat de RuxyRux

Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune

Am presarat zahar in tava, apoi am adaugat untul bucatele pe toata suprafata, am pus pe margine merele spalate, curatate si taiate felii, in mijloc jumatatile de prune pe care le-am stropit cu...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere si prune

Postat de AndrutzaP

Prajitura cu mere si prune

  Pentru inceput curatam merele de coaja si de cotor si le taiem in jumatati (vom obtine 10 jumtati de mar scobite la mijloc). Procedam la fel si cu prunele.    Fiecare jumatate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2013, 19:16
Da, dar puteai să treci la tipsuri câte îmi poţi trimite şi mie.
la 05.03.2013, 19:17
Si gem de prune si mere si scortisoara!!!
la 05.03.2013, 19:19
Padre adica vrei mai multe tarte
la 05.03.2013, 19:19
Meri a fost super buna
la 05.03.2013, 19:22
Adică nu e posibil Păi tu te pricepi, ce mare lucru trei în plus.

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking