Tarta cu mere

Postat de alba_zori in Prajituri
11 Iul 2012 | 4077 vizualizari
Tarta cu mere

Aceasta reteta o dedic celor care nu au in casa oua si celor care sunt intoleranti si sunt obligati sa refuze dulciurile cu oua si cred ca sunt multi,eu nu aveam in casa si am optat la o versiune totusi lejera dar foarte foarte buna intr-adevar,gustul chiar e minunat de bun,am pus ceea ce aveam in casa si ma bucur,am sa mai fac si alta data,si in plus este fara lapte sau unt deci este perfect pentru mine,diametrul tartei este de 28 cm deci destul de maricica ingredientele ajung la fix,sper sa va placa si voua.

Ingrediente

  • pentru pasta:
  • 500 faina 00
  • 12 gr praf de copt
  • 250 gr zahar brun sau alb
  • 125 ml apa
  • 70 ml ulei de masline
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • o pastaie de vanilie
  • o lingura de scortisoara
  • pentru umplutura:
  • 4 mere golden mari
  • zeama de la o jumate de lamaie stoarsa
  • o mana de pistacchi
  • o mana de pinoli
  • o mana de prune uscate si stafide
  • 2 felii de pandispan maruntite sau savoiardi, sau biscuiti fara ou
  • 3 linguri cu varf de zahar
  • 3 linguri de rom sau alt lichior de care aveti
  • 2 linguri de mac(optional)
  • 50 gr ciocolata neagra maruntita
  • 2 linguri pline de scortisoara

Mod de preparare

Este foarte simplu de preparat, va explic pe scurt pentru pasta: am pregatit un bol de plastic unde am cernut faina, praful de copt si scortisoara. Am topit zaharul in apa si am adaugat amandoua feluri de ulei si miezul de la pastaie, am amestecat cele doua compozitii bine pana a devenit ca o minge.

Am invelit-o in folie transparenta si am lasat la congelator 20 de minute la odihnit, apoi am pregatit doua folii transparente intre care am intins cu sucitorul jumate din pasta. Am asezat in forma unsa cu putin ulei si faina, am taiat bordurile in plus, am facut gaurele cu furculita si am asezat si umplutura care am pregatit-o in timp ce se odihnea aluatul.

Am curatat merele, le-am taiat felii mici, am pus si toate cele impreuna prune, pinoli,etc. Le-am asezat deasupra, am intins si cealata parte de pasta si am asezat peste umplutura. Am facut si un trandafiras din ceea ce mi-a ramas si niste frunzulite in jur, am uns cu un pic de apa cam peste tot, ca sa se coloreze bine si am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 55 de minute sau pana s-a facut frumos colorata, un pic crocanta deasupra, dar foarte buna.

Am pudrat cu zahar pudra deasupra si am servit o felioara mica cu doua linguri de inghetata de soia, valsoia de visine...o minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Postat de oanapl

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se...

Citeste continuarea

Desert tarta rapida cu mere

Postat de Constelatialeu

Desert tarta rapida cu mere

Mai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala. Intr-un tuci am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2012, 19:20
cat de bine arata
la 11.07.2012, 19:24
multumesc mult,e si foarte buna
la 11.07.2012, 19:27
cu siguranta e DELICIOASA!!!!!
la 11.07.2012, 20:11
tartele cu mere sunt delicioase!
la 11.07.2012, 20:26
Ce bine arata, sigur e delicioasa!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking