Ingrediente
- pentru pasta:
- 500 faina 00
- 12 gr praf de copt
- 250 gr zahar brun sau alb
- 125 ml apa
- 70 ml ulei de masline
- 70 ml ulei de floarea soarelui
- o pastaie de vanilie
- o lingura de scortisoara
- pentru umplutura:
- 4 mere golden mari
- zeama de la o jumate de lamaie stoarsa
- o mana de pistacchi
- o mana de pinoli
- o mana de prune uscate si stafide
- 2 felii de pandispan maruntite sau savoiardi, sau biscuiti fara ou
- 3 linguri cu varf de zahar
- 3 linguri de rom sau alt lichior de care aveti
- 2 linguri de mac(optional)
- 50 gr ciocolata neagra maruntita
- 2 linguri pline de scortisoara
Mod de preparare
Este foarte simplu de preparat, va explic pe scurt pentru pasta: am pregatit un bol de plastic unde am cernut faina, praful de copt si scortisoara. Am topit zaharul in apa si am adaugat amandoua feluri de ulei si miezul de la pastaie, am amestecat cele doua compozitii bine pana a devenit ca o minge.
Am invelit-o in folie transparenta si am lasat la congelator 20 de minute la odihnit, apoi am pregatit doua folii transparente intre care am intins cu sucitorul jumate din pasta. Am asezat in forma unsa cu putin ulei si faina, am taiat bordurile in plus, am facut gaurele cu furculita si am asezat si umplutura care am pregatit-o in timp ce se odihnea aluatul.
Am curatat merele, le-am taiat felii mici, am pus si toate cele impreuna prune, pinoli,etc. Le-am asezat deasupra, am intins si cealata parte de pasta si am asezat peste umplutura. Am facut si un trandafiras din ceea ce mi-a ramas si niste frunzulite in jur, am uns cu un pic de apa cam peste tot, ca sa se coloreze bine si am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 55 de minute sau pana s-a facut frumos colorata, un pic crocanta deasupra, dar foarte buna.
Am pudrat cu zahar pudra deasupra si am servit o felioara mica cu doua linguri de inghetata de soia, valsoia de visine...o minunatie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|