Tarta cu mere

Postat de Valclaudia in Dulciuri
17 Iul 2014 | 4155 vizualizari
Tarta cu mere

ce poti face din niste mere de vara super aromate, pe care toata lumea refuza sa le manance pe motiv ca din cadere s-au batucit? Ati ghicit: tarta cu mere! ;)

Ingrediente

Aluat fraged:

  • 80 gr. zahar tos
  • 250 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 150 gr. unt rece
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri apa rece

Blat:

  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1/4 plic praf de copt
  • 3 linguri gris
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 2 linguri fulgi de ciocolata

Umplutura:

  • 600 gr. mere de vara decojite si taiate felii
  • 30 gr. zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 4 linguri gem

in plus:

  • ulei pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
  • 1 mana de gris de presarat peste aluatul framantat

//

Mod de preparare

Spalam merele de vara,le curatam de coaja si cotoare si le taiem felii.

Presaram scortisoara si 30 zahar tos peste feliile de mere si le lasam deoparte.

Amestecam untul rece, dat pe razatoarea cu ochiuri mari, cu zaharul, praful de sare, 2 linguri de apa rece + faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l dam pentru cel putin 30 minute la rece.

3/4 din cantitatea de aluat de aseaza in tava unsa cu ulei, se intinde cu mana in tava, impungem aluatul din loc in loc cu o furculita,presaram o mana de gris si asezam deasupra feliile de mere.

Peste mere asezam din loc in loc "pete" de gem, din aluatul ramas formam bilute mici pe care le asezam din loc in loc intre petele de gem,apoi dam tarta la cuptor pentru 15 minute (atentie, cuptorul trebuie sa fie preincazit!). In tot acest timp eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.

Intre timp batem ouale cu zaharul+zaharul vanilat+praful de copt+praful de sare+pudra de roscove la viteza mare a mixerului,pana isi dubleaza volumul. Reducem viteza la minim, turnam grisul in ploaie, obtinem un aluat putin mai gros decat un aluat de clatite.

Scoatem tarta din cuptor (dupa cele 15 minute), turnam blatul peste mere, nivelam, presaram fulgi de ciocolata si dam din nou tarta la cuptor pentru alte 30 minute (coacere tot cu ventilatie, 165 grade), pana se rumeneste frumos.

Scoatem tarta din cuptor, o pudram cu zahar pudra, o lasam la racit, portionam si servim.

Pofta buna!

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Postat de oanapl

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se...

Citeste continuarea

Desert tarta rapida cu mere

Postat de Constelatialeu

Desert tarta rapida cu mere

Mai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala. Intr-un tuci am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2014, 22:53
Imi place mult, asa ca sa imi tai si mie o feliuta!
la 17.07.2014, 22:54
Am venit la o felie!
la 17.07.2014, 22:54
O bunatate!
la 17.07.2014, 23:24
buna buna
la 18.07.2014, 08:30
:-bf

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking