Cremsnit ( sau Crempita )

Postat de miremirc in Prajituri
21 Ian 2013 | 37148 vizualizari
Cremsnit ( sau Crempita )

Ingrediente

  • Foi :
  • 300 g untura mare (osanza)
  • 100 g faina
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 1 lg otet
  • 1 lg ulei
  • 1 lg zahar
  • un praf de sare
  • 200-250 ml apa calduta
  • Crema :
  • 8 oua
  • 800 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g faina
  • 50 g unt moale (optional)
  • Decor :
  • 2-3 lg zahar pudra

Mod de preparare

Foi : Prima data framantam osanza cu faina. Impartim compozitia in 3 parti. Cele 400 g faina le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de lucrat.(circa 30 minute se framanta). Cu sucitorul, intindem aluatul foarte subtire. Il ungem cu o treime din prima compozitie si il impaturim astfel : se sus spre mijloc, de jos in sus, de la dreapta spre mijloc si de la stanga spre dreapta. Dam la rece pentru 15 minute si repetam de inca 2 ori, respectand ordinea la impaturire (sus, jos, dreapta, stanga) - simplu. Dupa fiecare impaturire dam la rece pentru 15 minute.

Aluatul il impartim in 4 si intindem 4 foi (25*35 cm) sau puteti imparti aluatul in 2 si coaceti foi mai mari. Coacem pe fundul tavii.

Crema : galbenusurile le mixam spuma cu 100 g zahar, faina amestecata cu laptele rece. Fierbem pe aburi pana se ingroasa crema.

Albusurile le mixam spuma tare, adaugam 50 g zahar ramas si zaharul vanilat; le rasturnam peste crema de oua fierbinte si omogenizam, cu grija, de cateva ori. Lasam crema sa se raceasca, apoi o amestecam cu untul moale de la temperatura camerei. (Data viitoare cred ca voi pune chiar 200 g unt sau frisca). Asa are mama reteta veche - crema fara unt.

Crema o impartim in 2 si umplem foile cu ea. Deasupra presaram zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit ( sau Crempita )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cremsnit

Postat de Criss

Cremsnit

Foi: Mai intai se amesteca intr-un castron 7 linguri faina cu 2 linguri untura. Se poate amesteca si cu mana sau mai bine cu o lingura. Din faina, ou+galbenus, smantana se face un aluat...

Citeste continuarea

Cremsnit - Cremes

Postat de gaby_d

Cremsnit - Cremes

Intai si-ntai am copt foile. La foc mare (200-220 grade) aprox 30 min. Fiecare insa isi "cunoaste" cuptorul...nu pot garanta ca asta e timpul pentru toate tipurile de cuptor. Apoi am mixat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2013, 09:31
la favo
la 21.01.2013, 09:32
minunata si cu aluat cu osanza cremsnit adevarat
la 21.01.2013, 09:38
bun bun
la 21.01.2013, 09:48
ce bun e
la 21.01.2013, 09:53
delicios

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking