Cremsnit

Postat de Criss in Dulciuri
4 Dec 2013 | 13169 vizualizari
Cremsnit

Cremsnitul dupa parerea mea e una din cele mai bune prajituri, mai ales daca faceti si foile acasa. Sigur ca e mult mai comod sa cumparam foile din magazin, uneori mai cumpar si eu, dar acum am preferat sa fac foile mamei mele. Reteta integrala a prajiturii e din caietul mamei.

Ingrediente

Foi:

  • 7 linguri faina
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 2 linguri smantana

+ 7 linguri faina si 2 linguri untura

Crema:

  • 3 oua
  • 1 plic praf budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 10 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Foi:

Mai intai se amesteca intr-un castron 7 linguri faina cu 2 linguri untura. Se poate amesteca si cu mana sau mai bine cu o lingura.

Din faina, ou+galbenus, smantana se face un aluat elastic si nelipicios care se intinde intr-o foaie dreptunghiulara. Se ungea deasupra cu amestecul de faina si untura. Se ruleaza, se pune in frigider minim 30 minute, dupa care se imparte in doua bucati egale, care se intind in foi dreptunghiulare si se coc pe dosul unei tavi. Pentru ca foiatajul e sfaramicios, cel mai bine e ca foaia de deasupra sa fie trasata usor cu cutitul si portionata in patrate inainde de coacere. Astfel prajitura se va putea taia mai frumos.

Crema.

Ouale se separa si albusurile se bat spuma.

Din restul ingredientelor se fierbe o budinca in care se inglobeaza la final albusurile batute spuma. Se pune toata crema pente prima foaie si deasupra se pune foaia portionata. Se pune prajitura in frigider minim 2 ore dupa care se pudreaza cu zahar si se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc

Postat de Constelatialeu

Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc Foi din aluat foitaj : Am lasat la dezghetat aluatul, apoi am intins prima foaie si am asezat-o in tava tapetata cu hartie de...

Citeste continuarea

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Postat de eumimi

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2013, 10:12
ce bine arata
la 04.12.2013, 10:14
ce pofta mi-ai facut !
la 04.12.2013, 10:17
super
la 04.12.2013, 10:26
buna buna
la 04.12.2013, 10:35
Multumesc!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking